Маноела Георгиева проведе дебат със строителните предприемачи

Националната асоциация на строителните предприемачи проведе среща с кандидата на НДСВ за общински съветник Маноела Георгиева, кандидата за кмет на София проф. Вили Лилков, за район Лозенец Цветан Цветков, както и други представители на коалиция „Синя София“. Председателят на Управителния съвет Георги Шопов сподели, че новото строителство, като материали и функция отговаря на европейското, но за съжаление липсва социална и техническа ифраструктура, която е отговорност на общината.  Столична община е абдикирала и от друго свое основно задължение – частните имоти под улиците. Вече 30 години този проблем не се решава.

Важна тема, която бе обсъдена е презастрояването в някои райони. 70% от инвестициите в жилищно строителство се осъществяват едва върху 30% от територията на столицата.

Разговорът продължи с призив за развитие и насърчаване на инвестиционното строителство в райони като Малашевци, Военна рампа и Орландовци. Всички се обединиха около това, че добро взаимодействие между предприемачите и общината, работа в условия на прозрачност и създаване на ясни правила са предпоставка за европейска и модерна София.