НДСВ изтегли номер 6 за местните избори

Илюстрация за публикации

На тези избори за органи на местната власт НДСВ отива в по-добра кондиция. За самочувствието на членовете, ръководството и симпатизантите говори фактът, че на 11 места кандидати на НДСВ се прицелват в кметския стол. В тази група следва да се отличат Борис Лозанов (Пловдив), Илиян Илиев (Русе), Кирил Габеров (Благоевград), които са категорично мотивирани да се борят за победа срещу сериозни конкуренти, зад някои от които стоят финансово силни партии. Няколко десетки ендесевейци се борят за места в общинските съвети. Никъде не са направени неприемливи компромиси от гледна точка на избора на партньори в местните коалиции. В светлината на тази принципна позиция на НДСВ получиха важни места в листата на „Синя София“ (с водач Вили Лилков), Христина Христова (министър на труда и социалната политика, 2003-2005 година), Маноела Георгиева (заместник-министър на околната среда и водите, 2001-2005 година) Рупен Крикорян (народен представител от групата на НДСВ в 39-то и 40-то НС).

Междувременно някои от познатите недоброжелатели на НДСВ започнаха да лансират несъстоятелни квалификации по адрес на „царската партия“. Техните мотиви са повече от семпли и разбираеми – или не са успели да наложат кариеристичните си амбиции по време на управлението на НДСВ, или днешните им ментори мечтаят да се изтрие и спомена за благодатния за страната период 2001-2005 година. Отбелязваме бегло тези злощастни действия, само защото кандидатите на НДСВ трябва да са наясно, че е възможно да се натъкнат на същинско коварство и неетичност.

Кметове и общински съветници на НДСВ по места означава повишена компетентност, истинска отговорност към интересите на гражданите и противодействие на неофеодалния маниер.