Рестарт на НДСВ: С нови местни структури и кандидатдепутатска листа в Стара Загора

Националното движение за стабилност и възход (НДСВ) се връща активно в обществено – политическия живот.  Това се разбра в края на януари, когато делегатите на конгреса избраха Станимир Илчев за председател на някогашната царска партия и единодушно решиха да участват в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

В първо интервю за Радио Стара Загора новоизбраният областен координатор за Стара Загора и зам.-председател на НДСВ, Ясен Начев заяви, че влиза в политиката мотивиран, защото „хората имат нужда от промяна“, като се аргументира:

„България изостава в дигитализацията, реформите в здравеопазването и образованието. И това са сфери, в които с моята експертиза мога да бъда полезен“, коментира гостът с опит в големи международни компании.

По думите му НДСВ вижда вакуум в политиката, партиите не се грижат за просперитета на държавата и на обществото, контрастите в политическото говорене объркват избирателя.

Центристката формация ще се яви самостоятелно на изборите. Водещо ще бъде „дали гражданите ще ни припознаят отново, дали хората, които са обезверени и не могат да намерят алтернатива за гласуване, ще видят нас като алтернатива“. Резултатите от вота ще са определящи за разговори с други политически субекти, отбеляза Ясен Начев, припомняйки че НДСВ е постигнала най-високата електорална подкрепа у нас – 1 440 000 гласа, когато беше фактор на политическата сцена.

„Това е партията, която даде спокойствие на бизнеса. Партията, благодарение на която България подписа договора с НАТО, присъедини се към ЕС“.

НДСВ изгражда местни структури и реди кандидатдепутатска листа за Старозагорска област, която ще бъде регистрирана в РИК до 28 февруари. В нея ще намерят място личности с експертиза и добро име, увери Ясен Начев.

Ръководството на НДСВ не е обсъждало новия санкционен списък с българи  по глобалния закон „Магнитски“, оповестен от Вашингтон. Очаква се позицията на партията през тази седмица.

Запитан как вижда бъдещето на Старозагорския регион в контекста на „Зелената сделка“, гостът отбеляза липсата на експертно говорене по „стратегическия проблем“. Според него широка обществена дискусия с професионалисти от комплекса „Марица изток“, други специалисти, включително евроинституциите, може да отговори „как да продължи водещата индустрия и енергетика в България да съществува, кой ще направи компромис“.

 

Източник: https://bnr.bg/starazagora/post/101778401?fbclid=IwAR26DwwdLQ-9LN7d7xB_XidvDnk1DDVOZvfnAd1x-doQszU_hpgAIsiEy6U