НДСВ се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори

“Регистрирахме се с 4 500 подписа. Наблюденията ни върху политическата криза ни накараха да се върнем в политическия процес”.

Това заяви съпредседателят на партията Станимир Илчев, след като той и колегите му подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2-ри април.
“Готвим се усилено за избори, намеренията ни са сериозни. Хората на НДСВ са с доказани през годините опит, качество и способности, да се включат в разрешаване на проблеми, които са актуални и засега лишени от перспектива, това е готовността за влизането в Шенген, Еврозоната, изискването страната да има постоянен Бюджет, и не на последно място – пакет от мерки за туширане на ефектите от инфлацията. Имаме експерти, които да помогнат в тези сфери”, заяви още Илчев. “Ние искаме да имаме сериозно присъствие в парламента и да участваме в сложните преговори за създаване на правителство, имаме програма, която ще публикуване съвсем скоро и ще привлече вниманието на другите партии. Още е рано да говорим за имена на листи, но ще има представители от всички генерации в НДСВ, както и на група нови активисти на партията”, коментира Станимир Илчев, след което уточни, че НДСВ ще се яви самостоятелно на изборите. “За бъдеща коалиция трябва да има съвместимост на идеите, на програмите, както и една успокоена стилистика, която да не пречи на хората да комуникират”.