Огнян Герджиков: НДСВ ще прескочи 4-те процента, очаквам подкрепа от Симеон Сакскобургготски

Проф. Огнян Геджиков, НДСВ

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков е убеден, че НДСВ ще прескочи 4-те процента и ще влезе в следващото Народно събрание. Той каза, че не е влизал в политически разговор със Симеон Сакскобургготски, но очаква подкрепа от него задкулисно… „така мълчаливо ще ни подкрепя съм убеден”, каза Герджиков.

„Единствено с „Възраждане” нямаме тези допирни точки, които са задължителни – излизане от ЕС, от НАТО – това е тяхната политика, не я споделяме. Ние сме подчертано европейци”, каза Герджиков. „Европа за нас е истинският дом, не може да се отказваме от Европа”, обясни юристът.

Предишният служебен премиер коментира пред Нова телевизия „Продължаваме промяната“: „За съжаление от „Продължаваме промяната” ме разочароваха. Една надежда се породи, но след това се спихна. Слаби управленци са, за съжаление. Не само аз съм разочарован, много хора също”.

„Президентът по Конституция няма много власт, но когато дойде безвремие, неговата роля става много по-важна”, обясни Герджиков.

„Не сме единствената страна в света, която изпада в такова политическо безвремие“, каза юристът политик.

Според него не сме си научили урока до край – „българите сме индивидуалисти, трудно работим в колектив. В Германия – колективът е на първо място, индивидуалността отстъпва”, каза Герджиков.

Относно сегашните политици той обобщи: „Това го наричам партиен егоизъм – за тях партията е по-важна от собствения народ. Ние трудно правим коалиция, а няма как да се управлява без коалиция”.

„ДПС е най-добре структурираната българска партия, те са най-дисциплинирани, най-последователни. Аз съм против изключването, не изключвам да намерим общите допирни точки и с тях”, каза Герджиков.

Относно ГЕРБ той заяви – „До голяма степен Бойко Борисов е ГЕРБ. Все още ГЕРБ са фактор, все още Бойко Борисов е фактор, но едва ли ще се върне на тези позиции, които бяха”, обясни бившият служебен премиер.

Според него настоящото служебното правителство е патерица и се справя добре. „Служебните правителства досега много добре си вършеха своята работа. Важно е, че имаше добре структурирани правителства”, каза Герджиков.

Източник: Огнян Герджиков: НДСВ ще прескочи 4-те процента, очаквам подкрепа от Симеон Сакскобургготски (frognews.bg)