Начо Ковачев: НДСВ се връща да управлява с мисъл за България

Национално движение за стабилност и възход се връща на политическата сцена с мисъл за България и с амбицията да спечели предсрочните парламентарни избори и да управлява държавата.

„Връщаме се на политическата сцена, понеже ни „пука“, защото в продължение на две години България се лута, няма правителство, няма диалог между партиите и лидерите, които си говорят по телевизорите. А проблемите в България са наболели. Имаме да усвояваме евросредства, трябва да се приемат спешно доста закони. Затова ни е искаме да създадем нормална обстановка, където да си говорим с всички политически партии за доброто на България.“ Това каза за Радио Кърджали Начо Ковачев, бивш областен и зам.-областен управител, който на конгреса на НДСВ в неделя беше избран за член на Националния съвет на партията.

Според него в НДСВ има хора, които могат да водят диалог, а НДСВ е „основоположник на коалициите. За всеки един от нас е ясно, че в бъдеще няма да има партия, на която народът да гласува еднолично тя да управлява. Всяко едно следващо правителство ще е коалиционно“.

За партията по места предстои да активизира членовете си и симпатизантите си и да привлече нови от разочарованите от досегашното управление на страната. „Въпросът за 4-процентната бариера въобще не стои пред нас“, убеден е Начо Ковачев.

НДСВ ще участва в предсрочните парламентарни избори. „Ще се явим на избори, ще спечелим изборите. Всяка една партия, която се явява на избори, трябва да е готова да спечели и управлява държавата. Затова се явяваме – да управляваме. И то в коалиция. Ще намерим подходящия тон, начин, за да може с част от другите партии да направим правителство.“, каза още Начо Ковачев. Той уточни, че имат допирни точки с всички партии с изключение на една, която е против членството на България в Европейския съюз и НАТО.

 

Източник: https://bnr.bg/kardzhali/post/101768903/nacho-kovachev-ndsv-se-vrashta-da-upravlava-s-misal-za-balgaria?fbclid=IwAR39zMOYCX8vSHO8rbbtHAV2JyPw0QD5A5NCQODcmVaacXsGoSkfBbRs4nI