Кадър на „Марица” застава начело на НДСВ в Пловдив

Борис Лозанов, НДСВ

Адв. Борис Лозанов, работил преди време като журналист в международния екип на „Марица“, ще възстановява имиджа на НДСВ  като координатор на пловдивската организация на движението. Той е завършил славянска филология в ПУ „Паисий Хилендарски”, има диплома на журналист и в същия  университет по-късно е учил и право. Сега е на 47 г.

„Реших, че участвайки  в политиката, ще имам възможност да поставям  на обсъждане важните проблеми на хората с цел да се търси решение. НДСВ е доказала, че може да предложи работещи решения и хора, които да ги изпълнят“, обясни мотива за новото си амплоа  адв. Лозанов.

Координаторът на НДСВ  има адвокатска практика по граждански и административни дела. Преди това е работил като юрисконсулт и началник на правен отдел в УМБАЛ „Св. Георги” и в Медицински университет, има опит и в работата с неправителствени организации за защита на потребители.  Владее няколко чужди езици – португалски, сърбохърватски, руски, английски.

НДСВ подготвя в момента за клуб  помещение на бул. „Цар Борис III Обединител” в близост до Университета и ще създава местна структура, за да работи активно с граждани.На срещата в Пловдив на членове и симпатизанти на движението стана ясно, че привържениците на партията подкрепят решението НДСВ да се яви самостоятелно на изборите. НДСВ няма да предпоставя възможни политически конфигурации. Предлаганите политики и готовността за постигане на компромис в името на възстановяването на стабилността и легитимността на държавното управление, ще е сред водещите критерии за определяне на потенциални партньори на партията в следващото Народно събрание, увериха от ръководството.