Станимир Илчев: НДСВ участва в изборите, защото България трябва да излезе от безпътицата

Най-много ме боли за качеството на законодателния ни орган, каза бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков.

Партия „Национално движение за стабилност и възход“ (НДСВ) се включва в изборите след дълго отсъствие от политическия живот на страната, защото е непоносимо да наблюдаваме фиаско на няколко правителства в основните направления на българския живот, сриване на големи национални цели и буксуването на държавата като икономика, финансова система и общество. България трябва да излезе от тази безпътица, каза на пресконференция в Русе председателят на НДСВ Станимир Илчев.

Проф. Огнян Герджиков добави, че най-много го боли за качеството на законодателния ни орган, който „в последните 10-12 години непрекъснато сам си пише слаби оценки“.

„Например Изборният кодекс от 2014 година насам е променян 25 пъти. Това е безхаберие. В НДСВ има професионализъм. България има нужда от професионалисти, а не от аматьори“, каза проф. Герджиков.

Водачът на листата на НДСВ за Русенско адв. Илиян Илиев каза, че кандидат-депутатите на партията са професионалисти – всеки в своята област на развитие.

По-късно ръководството на партията откри новия офис на НДСВ в Русе.

Източник: https://clubz.bg/134432