Станимир Илчев: Има скрит вот за НДСВ, защото хората са притискани и са предпазливи

„Не гледаме на тези избори като на къс спринт, който може да ни зарадва или да ни обезкуражи със своя краен резултат. Времето и усилието до 2-ри април са една отсечка от много дълъг маратон, който сме решили да проведем. Това включва участие в местните избори и в изборите за Европейски парламент, както и във всички предстоящи избори в страната. Нашето решение е категорично“. Това каза пред БНР лидерът на НДСВ Станимир Илчев.

„НДСВ е системна партия, тя не е проект“, изтъкна той и подчерта, че в партията са силно разочаровани от събитията през последните години и силно обезпокоени от „парламентарните кризи, които прераснаха в обща политическа криза“:

„Чувстваме се силно предизвикани от невероятните равнища на демагогия в парламента и от елементите на феодализъм в провинцията. Всичко това ни кара да участваме много активно в политическата борба“.
„В листите на НДСВ са хора, дълбоко свързани със своите родни места, със своите градове, със своите общини. Повечето от тях имат опит от участие в обществени процеси. Някои от тях са бивши депутати от НДСВ, заемали са ключови, високоотговорни позиции“, заяви Илчев и даде примери с водачите на листи – Наско Рафайлов във Варна и проф. Огнян Герджиков в 25-и МИР София.

По думите му социологическите данни подхранват оптимизма на НДСВ.

„НДСВ не разчита единствено на Царя (Симеон Сакскобургготски – б.р.), не разчита единствено на историческото наследство и в никакъв случай само на носталгията на хората. Разчитаме на новите хора с модерни, съвременни професии. Хората, които са издържали проверката на времето и не са се уморили“, обясни лидерът на формацията и добави, че нямат зависимости и затова са оптимисти.

Той обяви, че има хора, които се притесняват да кажат на анкетьорите, че ще гласуват за НДСВ:

„Те са гласували с „Не подкрепям никого“ на последните избори и сега виждат в НДСВ алтернатива на собственото си нежелание. Това са част от хората, които доскоро казваха, че няма да гласуват. Ние ще формираме достатъчно количество електорални гласове в наша подкрепа“.

„Има скрит вот за НДСВ, защото хората са притискани и са предпазливи“, заяви Станимир Илчев и добави:

„Има опити чрез телефонен натиск да бъдат отказвани хора да участват в листите ни“.

 

Източник: https://fakti.bg/bulgaria/760226-stanimir-ilchev-ima-skrit-vot-za-ndsv-zashtoto-horata-sa-pritiskani-i-sa-predpazlivi?fbclid=IwAR178aTZSGpmAaNFnmQoqC8HDZ9p6rvuFBLtIK398jZeLGZiBBPVudn0NGM