Ръководството на НДСВ обсъди мерки и проблеми с българските авиатори

Ръководството на ПП НДСВ в лицето на председателя Станимир Илчев, заместник председателя и председател на предизборния щаб Михаил Захариев и главния секретар Съби Давидов обсъди с представители на българската авиация техните проблеми.
НДСВ обеща да прокара и отстоява в Народното събрание предложениета на асоциацията съставени на базата на техния дългогодишен опит. Станимир Илчев подкани бранша да подскаже мерки, които могат да се предприемат, за да функционира бизнесът по-успешно.
От своя страна, представителите изложиха проблемите, с които се сблъскват в ежедневна си работа, както и идеите за бъдещото развитие на авиацията в България.
Липсата на добра комуникация с Министреството на транспорта, изоставането в дигитализацията, дефицитът на хора с опит и бърза реакция са едни от основните проблеми.
Представителите на бранша са недоволни от отношението на държавата и администрацията, както и трудната процедура за получаване на разрешения и регистрации, а авиопаркът в България е най-старият в Европа.
Авиаторите изразиха своето впечатление отношението на НДСВ и благодариха за ползотворната среща.