Наско Рафайлов: Нестабилната ситуация налага НДСВ да се завърне в политиката

Нестабилната политическа ситуация прави крайно наложително НДСВ да се завърне в политическото пространство. Това каза за Радио Варна Наско Рафайлов, който е водач на листата с кандидати за народни представители от Национално движение за стабилност и възход в Трети варненски многомандатен избирателен район. „Бях поканен и нямах право да откажа, защото нося в сърцето си каузата НДСВ. Като депутат станах член на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, а след това бях избран за председател на Комисията за контрол на специалните служби и службите за охрана на обществения ред. В края на мандата бях номиниран сред 10-те най-работещи народни представители, така че, с този опит и имидж, нямах право да откажа да се върна към каузата на НДСВ“, каза още Наско Рафайлов.

„Това, което се случва в политическата ни класа, е абсурдно. То е разпад на системата и е симптом за едно загърбване на доказаните в многосферните пространства на човечеството ценности, наречени демокрация. Нещата отиват към критичната граница, от която може да се излезе само чрез тежки кризи, които връщат обществото много назад. Една от причините, поради които НДСВ се завръща в политиката, е дълбоката криза в обществото и в плуралистичната система. В момента тя е буквално комична. Симулират се избори, тези, обещания. Това, което се обещава, се забравя.“, коментира още Наско Рафайлов.

Водачът на листата на НДСВ във Варна подчерта още, че: „Крайният резултат на този политически разпад е, че 60 процента от избирателите са обезверени и то с основание. Аз също не съм се явявал да гласувам на редица избори, поради това, че е нямало за кого. Сега обаче има партията, която е доказала, в предходни години, ефективността си в такава ситуация. Това е НДСВ и мисля, че сега хората вече могат да предпочетат да гласуват за нас“.

„Ценностите на НДСВ могат да преодолеят тази политическа криза. Това са ценности, които вече бяха доказани преди време и постигнаха забележителни резултати. Точно за това НДСВ иска да се завърне на политическата сцена – да постави твърдия фундамент, върху който ще бъдат постигнати ценностите на националния интерес“, подчерта Наско Рафайлов.

 

Източни: https://bnr.bg/varna/post/101798786/nasko-rafailov-nestabilnata-situacia-nalaga-ndsv-da-se-zavarne-v-politikata?fbclid=IwAR2O_Z10IV-yPWi588FOyblfbJElOtDb0AKXxnJS5ZDHJukCkweYC3rSw6Y