Яни Янев: НДСВ може да е балансьор сред партиите в парламента

Амбицията на НДСВ е да мине 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание. Ако това не се случи след извънредните избори, то със сигурност ще стане на следващия вот за парламент“. Това каза в предаването на Радио Варна „Позиция“ адвокат Яни Янев, който бе избран за областен координатор на НДСВ във Варна. Според него, партията би могла да бъде балансьор сред политическите формации в парламента. „ Да си балансьор не означава да си безличен. Балансирането става с физиономия, облик и принципи, а не чрез нагласяване към интерисите на някоя от партиите“, каза още Янев.

„Усилено се работи за възраждане на местните структури на НДСВ и привличането на млади хора в тях“, заяви Яни Янев и подчерта: „Бихме били много внимателни към тези партии, които се изявяват на чисто националистическа основа. В останалото политическо пространство ще бъдат воени разговори за общности по интереси, така че да бъдат защитени интерите на българския народ“.

„Случващото се в страната е плод на неразбирането за това какво трябва да прави политикът. Българската политическа среда стана мноло лесно достъпна за хора, които не са изградили културата си на мислене и това мислене да бъде първо за общественото благо, а не за личните им интереси. В политиката влизат хора, които преди това не вършили нищо в полза на обществото“, подчерта областният координатор на НДСВ.

 

Източник: https://bnr.bg/varna/post/101778190/ani-anev-ndsv-moje-da-e-balansyor-sred-partiite-v-parlamenta?fbclid=IwAR25kb0k1zPjwBO81XoACjY8vLriw08XcOBddCE6o9k0FsS-soRuaDfWyAY