Царят за възраждането на НДСВ: Похвално начинание

Н.В. Цар Симеон II

Подходящият модел на управление е широката платформа с повече партии, а не управление на малцинството, казва Симеон II

 

„Поздравявам ви, че се заемате с нелеката задача за възвръщането на партията на политическата сцена. Особено в момент, когато има поредица от избори и невъзможност да се намери общ език с цел да се постигне съставянето на редовно правителство.“ С тези думи се обърна цар Симеон II към конгреса на НДСВ. Създателят на партията и неин първи лидер се оттегли от поста след излизането от властта през 2009 г.

Царят изпрати поздравителен адрес до форума, в който благодари за поканата да е гост, но се извинява поради невъзможност от ангажименти и напредналата му възраст. Той обаче определя опита за възраждане на НДСВ като похвално начинание, в което пожелава успех.

„Идеалите, с които бе създадено НДСВ – за обединение, насърчаване на трудолюбието и гарантиране на законността, са еднакво валидни и днес. Както и тогава, за мен подходящият модел на управление е широката платформа, обединяваща повече политически партии, а не толкова формулата на управление на малцинството“, казва царят.

„Намирам за актуално желанието именно сега да се активизира една партия, която е допринесла много за членството на България в НАТО и ЕС. Центристка партия, която е доказала, че има експертен потенциал, а и че е способна да загърби тясно партийния си интерес в името на националния. Партия, която може да засили либералното присъствие в бъдещ парламент“, продължава още Симеон II.

„Както ви е известно, през целия ми съзнателен живот най-висша моя цел е била и е благоденствието на Отечеството. И всеки момент, който Бог ми е отредил на този свят, аз ще продължа да му служа, защото вярвам в българския народ“, завършва писмото си царят.

Източник: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13572930