Строителят на модерен Благоевград, крупният предприемач инж. Атанас Гиздов оглави листата на НДСВ

Авторитетният и ерудиран предприемач, инж. Атанас Гиздов оглави листата на Регионалната структура на НДСВ Благоевград. Инженер Гиздов заедно с адвокат Красимира Тагарева, член на Контролния съвет на ПП НДСВ и екшефът на тотото в областния център Красимир Цветанов внесоха документи за регистрация на листата с кандидатите за народни представители на царската партия в РИК Благоевград за предстоящия парламентарен вот на 2 април.

Гиздов е следван от уважавания анестезиолог д-р Мария Радойкова от Гоце Делчев, третото място е за адвокат Петя Хантова с над 24 годишен стаж, следвана от хаджидимовсия бизнесмен Димитър Пумпалов.

Партия НДСВ ще се яви на предстоящите избори с надеждата и очакването да участва активно в управлението на страната, за да приложи онова, с което е запомнена от предишното й управление – експертиза и стабилност. Целта е да върнем участието на хората с висока отговорност и добри политически и професионални познания. Ще ни бъде трудно, но когато една партия зададе трамплин на млади хора и съчетае опита на стари политици, ще има успех, каза още инж. Гиздов.
Гиздов е родом от Сандански и реално е пряко свързан с най-мащабната строителна епопея в Пиринска Македония, започнала през 1986 година, преди посещението на дипломатическия корпус. Тогава е назначен за I заместник генерален директор на СМК Благоевград. Под негово ръководство за 1 година и 7 месеца изграждат модерен Благоевград, като 100 000 доброволци се включват в строителната епопея.

Основна заслуга е ръководената от него бригада, която в рамките на година и половина изгражда цялата подземна комуникация в по-голяма част от града, построена е съдебната палата, надстройване на пощата, телевизионния център, изцяло обновени са парковете, извършен е мащабен ремонт на театъра, зала 22 септември и операта. И затова не е случайно, че 35 години по късно, отново съдбата го връща в Благоевград, но този път като водач на листата на царската партия.
Прави впечатление, че листата макар и скромна е композирана от успели хора с утвърдени професии и проспериращ бизнес, неопетнени от политиката, ентусиазирани да отстояват идеите на авторитетната царска партия.
НДСВ дава заявка да се върне като фактор в местната политика, решени и нахъсани да направят добър изборен резултат. Връщането им в предизборната кампания е глътка свежест, сред познатите до болка политически играчи.

 

Източник: https://m.struma.com/obshtestvo/stroitelyat-na-moderen-blagoevgrad-krupniyat-predpriemach-inj-atanas-gizdov-oglavi_204470/?fbclid=IwAR3-Jq3rnQuNtW9E25jI3Ed7zKxrR0b314nvpCH7fADgIqQ-u2_It8m9vEA