НДСВ предлага работещи решения и хора, които да ги изпълнят

„Предстоящите избори и необходимостта от отговорно поведение на политическите субекти ни мотивира да направим заявката за активно участие в политическия живот“. Това заяви адвокат Борис Лозанов, заместник-председател на Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) и координатор за Пловдив при откриването на новия клуб на партията в града. Той посочи, че възстановяването на местните структури върви много добре.

В интервю за програма „Точно днес“ Лозанов каза, че влиза в политиката, защото е убеден, че в сложната вътрешно- и външнополитическа обстановка НДСВ би допринесло за постигане на така необходимото национално съгласие.

 

Всички сме свидетели на поредицата от безрезултатни избори. Осъзнаваме, че най-важното в настоящия момент е още при следващия редовно избран парламент да се формира стабилно мнозинство, което да придвижи важните за обществото приоритети – усвояване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост, социалната политика и съдебната реформа. Нямаме време за губене!“, допълни Лозанов. По думите му последните няколко парламента са показали невъзможност за диалог и постигане на консенсус по важните стратегически цели на държавата.

Според него точно в тази обстановка НДСВ би допринесла за постигане на така необходимото национално съгласие.

„Доказали сме във времето, че с диалогичност и ясни правила и отговорност едно коалиционно управление може да бъде успешно. Между впрочем коалиционното управление е новата формула за управление в цяла Европа. Европартийното управление и други форми на управление, които водят до еднолични решения, са в миналото, а коалиционното управление е възможно само когато тясно партийните интереси не надделяват над националните. Именно този модел смятаме да наложим в политическата си дейност“, каза заместник-председателят на НДСВ.

Той е категоричен, че за страната е необходимо отговорното поведение и отговорни действия.

Не смятаме, че парламентаризмът е изчерпан. На избирателите предлагаме една обновена и реформирана партийна организация, готова за конструктивна работа. Сам по себе си фактът, че в управлението на партията бяха допуснати много нови лица, едно от които съм и аз, е показателен“, обясни Лозанов и допълни, че отношението към хората и акцент на развитието на регионите в България ще са сред водещите приоритети за привличането на последователи на НДСВ. 

На въпрос какво е участието на царя и дали той отново ще е лицето на НДСВ, Лозанов припомни:

Сакскобургготски се оттегли от политиката през 2009 г., от този момент до сега запазвайки либерализма, който следваме от създаването си, вземаме решенията за бъдещето на партията без негово участие. Царят ни подкрепя и сме сигурни, че с авторитета и знанията си той ще продължи да ни помага за решаването на нелеката задача, която сме призвани да решим„.

Относно листите за предстоящия вот и това кои ще са водачите за Пловдив и областта Лозанов каза, че  с началото на предизборната кампания ще бъдат публично представени.

„Най-важното, което мога да дам като предварителна информация е, че сме решени листите от Пловдив да се запълнят с пловдивчани, за да дадем гаранция, че мандат ще получат заинтересовани за развитието на града лица“, заключи координаторът на НДСВ за Пловдив.

 

Източник: https://bnr.bg/plovdiv/post/101779801/ndsv-s-nov-ofis-v-plovdiv?fbclid=IwAR10caoZDJVZ7b_5YJSpErBCSZV8Baz0FVH2u-Zy9r8dmiPSx86QXTGbFx0