Станимир Илчев: Резултатът ще се промени и това вече започва

Станимир Илчев, председател на НДСВ

Председателят на НДСВ Станимир Илчев коментира резултатите от парламентарните избори и мисията, която партията има в България.

„Изборите са в историята. Резултатът ни е незначителен. Но в сравнение с какво? След цели години в обществения фризер (десет с кратки епизодични изключения), след хиляди ехидни припомняния на уж големи грехове, след бягствата на „наши“ към еничарския корпус на съвременния български халифат – НДСВ пак се появи, проговори и се поизправи.

Не се взирайте в резултата. В него няма особен смисъл. Важно е, че във всяка област има гласове за нас, чисти и смели гласове. Резултатът ще се промени и това вече започва. Сега има горчивина, няма униние. Зад нас са 22 години. Все едно е било вчера. Нека ветераните ги разкажат, на децата си, на внуците. Нека призовем българите да не се отказват от онова трудно занятие – отсяването на зърното от плявата.

На 6 април 2001 година царя заяви от Врана:

„Скъпи мои съотечественици, този ден е повратен в моя живот. В продължение на десетки години страдах, както и вие, по неосъществената ни съдба. Но никога не съм губил вярата в една свободна и силна България“.

Царят е жив. Врана е там. Ние сме тук. Мисията на НДСВ в България е като мисията на българите в Северна Македония – немногобройни засега, но упорити, неизтребими, посветени.

Горчивината е разбираема. Унинието е недопустимо.“