„Синя България“ откри предизборната си кампания

Коалиция „Синя България“ откри официално предизборната си кампания. Събитието, което със състоя в зала 6 на НДК премина под огромен интерес. Повече от 500 души дойдоха да засвидетелстват своята подкрепа, а голям брой хора дори останаха извън залата.

Лидерите на партиите участващи в коалицията приветстваха привържениците и обявиха целите и стъпките, които ще следва дясното обединение. Пред аудиторията бяха представени водачите на листи във всички 31 избирателни района. НДСВ участва с 28 свои представители, а четирима от тях са водачи на листи: Борислава Пенева в Стара Загора, Наско Рафаилов във Варна, Владимир Караджов в Благоевград и Съби Давидов в Софийска област.

В листата за европейски Парламент НДСВ е посочила три дами: Ирина Атанасова, Маноела Георгиева и Инна Маринова.

Един от лидерите, които говориха пред многобройната аудитория беше председателят на НДСВ Станимир Илчев. В своята реч той посочи какво ще бъде и какво няма да бъде коалицията „Синя България“.

Илчев сподели с присъстващите своето убеждение и надежда, че синята Коалиция си поставя за основна цел да гарантира на българите добро управление, като им спести зловредни експерименти в областта на законодателството и икономиката. Той изтъкна, че коалиция „Синя България“ няма да бъде лаборатория за популистки авантюри, нито пристанище за втория и третия ешелон на ДС, както и, че нейните представители в Парламента няма да имат нищо общо с порочния новоговор, а ще работят отговорно за съхраняване и доразвитие на европейския статут на страната.