Промени в ръководството на НДСВ преди местните избори

Правителството произвежда повече проблеми, отколкото полезни решения, смятат от партията

Промени в ръководството на НДСВ. Решението за тях е взето на националния съвет на партията.

От мястото на заместник-председател е освободен Михаил Захариев. Той ще бъде заменен от Кирил Габеров.

От политическия съвет си тръгва Николай Недков и на негово място влиза Илиан Илиев – областен координатор на НДСВ в Русе.

Председател на предизборния щаб на НДСВ на предстоящите местни избори ще бъде Боряна Кътева – областен координатор на софийската градска организация, съобщиха от партията.

Участниците във форума смятат, че действащото правителство все още произвежда повече проблеми, отколкото полезни решения. Този кабинет не успява да се измъкне решително от капани, които сам създаде пред себе си. Той преживява драмата на компромис, който няма прецедент в най-новата история на страната. Зачестяват упреците по повод на партизански назначения и конфликт на интереси. Към обществото се отправят послания без яснота за наличието на политически и законодателен ресурс, който би ги направил осъществими, смятат още от НДСВ.

Има риск противоречията между субектите на властта, които несръчно отричат факта, че са в коалиция, да опорочат допълнително обществения процес през периода до изборите за местна власт. Може да се очаква ескалация на противоборството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в рамките на вече съществуващото неравностойно и непродуктивно съжителство. Но не са изключени и задкулисни електорални бартери в духа на призива „да кажат кои градове искат…“ В резултат на съперничеството, но и на съглашателството между двете големи партии, ще бъдат неизбежно неглилижирани съществени аспекти на социалния живот на българските общини, посочват още от партията.

НДСВ ще изгражда практични, съдържателни и политически неконюктурни сътрудничества по места, за да осигури шанс в органите на местната власт да влязат хора отговорни, трудолюбиви и компетентни.

Препоръките на НС на НДСВ във връзка с изборите на ограни за местна власт са личностите или субектите, с които ще се правят местни коалиции, сключват споразумения за сътрудничество и регистрират смесени листи, да следват принципи съвпадащи или близки с идейните принципи на НДСВ.

Основните цели и теми на конкретната предизборна програма в съответната община, да кореспондира със социално-икономическите тези от програмата на НДСВ и реализацията им да представлява съществен принос към подобряването на живота на хората в съответната община.

Остава в сила подчертаната взискателност на НДСВ към служебна, морална и съдебна чистота на профила на кандидатите, информират от партията.

Източник: clubz.bg