Станимир Илчев: НДСВ няма да бъде ничия патерица

Станимир Илчев, НДСВ

Има подозрение, че се шегуваме, че сме старият нов проект или изобщо, че сме нечии проект. Има подозрения, че някакъв невидим фактор тласка нещата напред. Всички тези версии са погрешни.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. По думите му при НДСВ очевидно започва втора младост.

Правим едно съвсем обикновено усилие да се консолидираме, да актуализираме нашата програма, защото в българския политически живот се очертава невероятен вакуум откъм идеи за управленски решения, откъм политическо ноу-хау от модерен тип и откъм техники за сближаване поне около най-важните теми от българския дневен ред.

„Няма необходимост да бъдем нечия патерица“, категоричен е Илчев.

„Аз бих пожелал на партия като СДС да се откаже от сегашното си положение и да предприеме усилието, което ние предприемаме“, коментира още съпредседателят на НДСВ.

По неговите думи в рестарта на царската партията Симеон Сакскобургготски ще играе вдъхновяваща роля за тези, които са останали лоялни на принципите, които той е провъзгласил преди много години.

Илчев коментира и срещата на Симеон Сакскобургготски с руския митрополит Антоний и руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова. По думите му това е било отдавна планирано събитие, представляващо прием на едно духовно лице и не следва от това да се правят каквито и да било връзки с настоящата геополитическа обстановка в Европа.

„Симеон Втори е силно привързан към църквата, православието, нейните представители, традицията“, отбеляза Илчев и посочи, че присъствието на Митрофанова е обусловено от „железобетенен“ протокол.

„Отвъд този протокол е излишно да търсим каквито и да било асоциации със сегашното положение в Европа, с войната в Украйна и Русия“, категоричен е съпредседателят на НДСВ.

По думите му експертният капацитет на партията изобщо не е за подценяване.

„ГЕРБ е субектът, който ние не приемаме 100%. Ние не възприемаме ГЕРБ като партия. Аз лично не смятам, че ГЕРБ е партия“, коментира още Илчев.

Вижте целия разговор във видеото.

https://www.vbox7.com/play:e7ea59d957

Източник: https://euronewsbulgaria.com/news/7483/stanimir-ilchev-ndsv-nyama-da-bude-nichiya-pateritsa