Пресцентър :: Новини

НДСВ не участва в пресрочните избори за Народно събание на 26.03.2017 г.

Размер на шрифта: a |a |a|

НДСВ не участва в пресрочните избори за Народно събание на 26.03.2017 г.
Ограниченото време за подготовка и отдавно липсващо ресурсно-техническо осигуряване на обичайните процедури по регистрирането са една от причините. Друга е свързана с неспособността на потенциалните партньори да преодолеят предрасъдъци, плод на някогашна масирана анти-НДСВ пропаганда. Имаше и такива, които изпитваха задоволство от очакваното освобождаване на терена от тези, които биха се оказали неудобни за собственото им зигзагообразно поведение.
Диалогът НДСВ и съпоставими в идейно политически план формации не придоби зъвършен вид, не без съзействието на фактори, движени от егоистични мотиви и опити в политическото инженерство.
Сегашното ни положение не е отказ от по-нататъшното ни участие в обществено-политическия живот на страната.
Назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен министър-председател и няколко наши представители на регионално и централно равнище са знак за признание за потенциала и добродетелите на НДСВ.
Пожелаваме успех на тези наши съмишленици и на техните колеги, поели сериозна отговорност с днешна дата.
Ние ще се готвим за участие в утрешни събития, които безусловно ще изискват приноса на последователните и принципни наши субекти.
През следващите седмици активистите на НДСВ ще посветят енергията и опита си за гарантиране на среда, която максимално изключва действия и опити за постигане на нечестни изборни резултати.

Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR