Пресцентър :: В медиите

Проф. Огнян Герджиков: Ще се посветим на служение на народа

Размер на шрифта: a |a |a|

27.01.2017 , снимки: Пламен Трифонов

Проф. Огнян Герджиков: Ще се посветим на служение на народа Проф. Огнян Герджиков: Ще се посветим на служение на народа Проф. Огнян Герджиков: Ще се посветим на служение на народа

Служебното правителство ще се посвети на служение на народа и родината. Това обеща служебният премиер проф.
Огнян Герджиков
   
 Речта му беше изключително стегната, а в нея се прокрадваха патриотични нотки. Герджиков говори за създаването на държавата, за народа и за взаимната им връзка. Той заяви, че думата "държава" произлиза от "държа". По думите това означава, че за да се съхранява и развива народът ни, той трябва да служи на държавата си.

 Проф. Герджиков напомни, че единственото ограничение на служебното правителство е времевият хоризонт. Той обаче подчерта, че екипът му е готов да работи отговорно за добруването на страната. Огнян Герджиков посочи първата задача - да се организират демократични и честни избори. По темата за изборните измами той беше особено критичен:

 "На времето се е търгувало с роби, сега се търгува с гласове. Грозно и недостойно. Ще направим всичко възможно тази уродлива практика да бъде редуцирана", заяви служебният премиер.

 


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR