Пресцентър :: В медиите

Минчо Спасов: Президентът да уволнява и назначава главния прокурор

Размер на шрифта: a |a |a|

TV+

Минчо Спасов: Президентът да уволнява и назначава главния прокурор

Промяна на Конституцията и предсрочни парламентарни избори ще бъдат основните опорни точки в предизборната кампания на двойката Татяна Дончева – Минчо Спасов. Това съобщи в студиото на „Свободна зона“ по ТВ+ кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов. Конституционната промяна ще бъде свързана с нови правомощия на държавния глава спрямо прокуратурата.

Президентът да уволнява и назначава главния прокурор. Това ще е основната теза, с която тандемът Дончева-Спасов ще влезе в битката за „Дондуков 2“. За това обаче е нужно свикване на Велико народно събрание.

МИНЧО СПАСОВ КАНДИДАТ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ: "Ще запълним президента не само с правомощия, но и с отговорност. И когато хората демонстрират своето недоволство от съдебната система, те ще имат адресат, към когото да насочат гнева си; човекът, който да носи отговорност."

Спасов заяви още, че ще инициира обществен натиск, който да предизвика и предсрочни парламентарни избори.

МИНЧО СПАСОВ КАНДИДАТ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ: "Простащината и бандитизмът властват в момента и това ще има негативен ефект рано или късно върху живота на всеки един от нас."

Според Минчо Спасов прокуратурата умишлено пренебрегва всички сигнали, които са свързани с премиера Бойко Борисов и даде за пример последното интервю на Цветан Василев. В него бившият банкер споменава за икономически връзки между Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Прокуратурата отказа да провери твърденията на Василев.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR