Пресцентър :: В медиите

Любка Качакова: Видеонаблюдение и сигурност в градския транспорт

Размер на шрифта: a |a |a|

Любка Качакова: Видеонаблюдение и сигурност в градския транспорт

За мен като майка на две деца сигурността е приоритет номер едно, каза Любка Качакова – водач на листата за общински съветници в София на НДСВ. Разочарована съм, че темата сигурност в градския транспорт не бе засегната в дебатите на кандидатите за кмет на София в БНТ.

Качакова е провокирана от случая в автобус 83, където преди няколко младеж намушка с нож двама пътници. В градския транспорт нападенията са много повече от публично оповестените, коментира тя на среща със свои привърженици вчера. Като общински съветник съм била многократно питана по тези въпроси. „Страх ни е да се возим сами до последната спирка. Джебжийте са вече колкото нас пътниците“ са ми казвали неведнъж…

Считам, че за 2016 г приоритет трябва да е въвеждането на видеонаблюдение във всички средства на градския транспорт. Плюс засилено присъствие на общинска полиция около спирките. Не е нормално да те е страх се качиш в автобус или да пуснеш децата си сами в трамвая.

Убедена съм, че следващият общински съвет ще бъде подложен на огоромен обществен натиск да увеличи бюджета за сигурността, включително и в градския транспорт. И аз бих подкрепила това, каза Любка Качакова.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR