Пресцентър :: В медиите

Качакова: Мораториум за събарянето на сгради, които са паметници на културата

Размер на шрифта: a |a |a|

Качакова: Мораториум за събарянето на сгради, които са паметници на културата

Водачът на листата на НДСВ за общински съветници в Столичната община Любка Качакова поиска да се наложи пълен мораториум над събарянето на сгради, които са паметници на културата.

Очевидно трябва да се наложи пълен мораториум над събарянето на сгради, паметници на културата в София, коментира Любка Качакова на среща със свои избиратели вчера.

На въпрос защо в София не се съхранява паметта на града и как трябва да стане това в бъдеще, кандидатът и водач на листата за общински съветници в София Любка Качакова отговори така:

„Решенията на Националния институт за паметниците на културата трябва да се вземат публично. Нека гражданите на София да знаят съдбата на историческите ценности на столицата и кой и защо я решава по едни или друг начин. Институтът за паметници на културата прилича и действа като държава в държавата. Мога само да кажа - Господа, направете заседанията на комисиите си публични!“

Това призова Качакова, която приема за своя кауза пълното отваряне на общината, публичност на заседанията на комисиите на СОС и предлага специална електронна платформа, на която гражданите да обсъждат всички големи инфраструктурни и транспортни проекти на столицата.

Къщата с ягодите не може да бъде съборена без решение на Общината. Затова съм оптимист, че има кой да спре безумието сътворено от подопечния на министър Рашидов Национален институт за паметниците на културата, написа по-късно Качакова и в страницата си във фейсбук.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR