Пресцентър :: Новини

НДСВ влезе в битката за общински съветници В София

Размер на шрифта: a |a |a|

снимки: Пламен Трифонов

НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София НДСВ влезе в битката за общински съветници В София

НДСВ участва в местните избори в 90 населени места, а в 25 от тях участва самостоятелно, съобщи съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев.

Той представи Любка Качакова, водач на софийската листа на НДСВ за общински съветници. От своя страна Любка Качакова, която бе досега общински съветник от НДСВ заедно с Любомир Дацов, заяви, че двамата са отстоявали принципа на прозрачност и могат с чиста съвест да се изправят пред хората.

"Не съм участвала в никакви бордове, успях в няколко битки – спасихме Конната база в Борисовата градина и си мечтая там да стане място за хипотерапия на деца със специални потребности" - каза Любка Качакова. Спасихме паветата на Руски паметник, като част от облика на стара София и смятам, че една от каузите ми, ако бъда избрана за общински съветник, ще бъде да съхраним красивата част от столицата и да се отървем от кича на билбордове, бараки и т.н. Няма да се откажа да постигна публичност на заседанията на комисиите, където се вземат важните решения, да се създаде публичен регистър на общинската собственост и гражданите да знаят кой за какво я използва, колко плаща, заяви кандидатът на НДСВ с номер 25 в листата за общински съветници в София. Надсловът на кампанията на Л. Качакова е „За София – открито!“
Сред целите, които си поставя Качакова, са промяна на данък „смет“ като той да се заплаща по принципа „замърсителят плаща“ и предложение 5% от събрания ДДС да остава в бюджета на столицата. Качакова ще се бори да се възстанови картата за пътуване с две линии на градския транспорт, училищата да са чисти и с видеонаблюдение, а храната в училище да е без ГМО.
Любка Качакова представи и своите 25 подгласници от листата на НДСВ. Сред имената са Васил Иванов – Лучано, Маргарит Мицев, най-младият директор на училище в София Данко Калапиш, който е и кандидат за районен кмет в „Лозенец“.
НДСВ взе достойно решение да се яви на местните избори в София самостоятелно и ще изненада песимистите за пореден път, обобщи накрая Станимир Илчев и призова всички да гласуват за номер 25 в листата за общински съветници в София на 25 октомври т.г.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR