Пресцентър :: В медиите

ДПС и НДСВ обмислят общи кандидатури на местните избори, включително и в София

Размер на шрифта: a |a |a|

"Дневник"

ДПС и НДСВ обмислят общи кандидатури на местните избори, включително и в София

Бившите коалиционни партньори ДПС и НДСВ обсъждат общо явяване на предстоящите наесен местни избори. Вече има готови работни групи, които да обсъждат конкретните параметри на общите действия, номинации и общински листи, научи "Дневник" от източници в НДСВ. Разговорите са за съвместно явяване в между 40 и 60 общини из цялата страна. В тях попадат също София и други големи градове.

Наскоро от ДПС също дадоха сигнал, че ще търсят съдействие с бившите си коалиционни партньори от управлението на кабинета Сакскобургготски и от тройната коалиция. Двете формации членуват и в партията на европейските либерали.

Преди години, малко преди края на мандата на Симеон Сакскобургготски, тогавашният лидер на ДПС Ахмед Доган даже беше лансирал и идеята за сформирането на Либерален алианс, включително и с отцепилите се от царистите от "Новото време", но тогава жълтата формация отхвърли предложението.

Сега НДСВ, които вече имат единствено представители в местната власт и изпаднаха както от парламента, така и от Европейския парламент, вече водят активни разговори с ДПС в опит да запазят позиции из общините. Разговорите били за места, на които на предишните местни избори царистите са се представили добре. И където ДПС не е традиционно силно.

Днес лидерът на ДПС Лютви Местан е бил и на среща в централата на НДСВ, научи "Дневник" от участници в срещата. На нея било обсъдено бъдещото сътрудничество, както и сформирането на общи екипи по този въпрос.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR