Пресцентър :: Новини

Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ПРЕДЛАГАМ ПОВЕЧЕ ЖЕНИ ДА СЕ ОБУЧАВАТ В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ПОЛИТИКА

Размер на шрифта: a |a |a|

Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ПРЕДЛАГАМ ПОВЕЧЕ ЖЕНИ ДА СЕ ОБУЧАВАТ В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ПОЛИТИКА

Да направим база данни за жени, които искат да се занимават с политика, предложи д-р Антония Първанова, водач на листата НДСВ във Варна и 23 МИР-София, по време на срещата с участнички в Програмата за обучение и подкрепа по проекта „Повече жени в политиката, повече жени през 2014г.“, реализиран от Сдружение“Болкан Асист“.

Нека да предложим на Българското училище по политика да има квотен принцип и равнопоставеност на половете при обучението, допълни д-р Първанова. НДСВ е политическата сила, която последователно се е доверявала на жените, затова и на тези избори в листите на партията, която участва самостоятелно в изборите са намерили място жени с изключителни биографии: Олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова е втора в листата на НДСВ за Пловдив град - 16 МИР и трета в листата на НДСВ за София 23 МИР, известното сопрано Татяна Спиридонова е 5-а в листата на НДСВ в 25 МИР, Катерина Павурджиева, психолог, психотерапевт и йога-инструктор е водач на листата на НДСВ в 4 МИР - Велико Търново, първа в листата на Благоевград е адвокат Петя Хантова, която е автор и на  две издадени самостоятелни стихосбирки и много публикации в литературни алманаси и периодични издания. Известната баскетболистка Красимира Банова, водач на листата на НДСВ за Софийска област, е участвала в 5 Европейски, 3 Световни първенства и много международни турнири, а в момента е управител на зала „Арена“ Самоков. Това са само малка част от успелите жени, включени в листите на НДСВ.

Г-жа Славея Христова, изпълнителен директор на Сдружение“Болкан Асист“ благодари на д-р Първанова за участието й като обучител в международни семинари  и пожела успех.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR