Пресцентър :: Новини

НДСВ ЩЕ ПОДПИШЕ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР ЗА СВОБОДНИ, ЧЕСТНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ

Размер на шрифта: a |a |a|

НДСВ ЩЕ ПОДПИШЕ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР ЗА СВОБОДНИ, ЧЕСТНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ

Лидерът на НДСВ д-р Антония  Първанова се присъединява към инициативата на Асоциация „Прозрачност без граници” за Обществен договор за свободни, честни и демократични избори.
Председателят на НДСВ ще подпише Договора на церемонията на 8 септември от 11.00 часа в зала "Средец" в София Хотел Балкан / Шератон/ в София.
Инициаторите са отправили покана към всички  партии, коалиции и независими кандидати, регистрирани за участие в изборите за 43-то Народно събрание.

В официалната покана към председателя на ПП НДСВ, се подчертава, че "Договорът цели да ангажира политическите партии с предприемането на действия за ограничаване на нередностите в изборния процес, както и с дългосрочни мерки за противодействие на корупцията в управлението".  
Асоциация "Прозрачност без граници", съвместно с граждански организации от страната се ангажира да извърши независимо гражданско наблюдение на изборния процес.

НДСВ се присъединява отново и към "Споразумението за политическа почтеност и толерантност", което  се инициира от 2009 г. от Движение за национално единство и спасение "ДНЕС" преди провеждането на избори у нас. Подписването на документа ще се състои също на 8 септември, от името на НДСВ споразумението ще подпише секретарят на пратията Гинка Славчева.

За събитието в столичния хотел „Рила” в 11 ч. също са поканени са представители на всички партии и коалиции, участващи в извънредните избори на 5 октомври.

Подписвайки този документ, политиците дават знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната  борба, както и че ще работят изборите да се провеждат прозрачно, толерантно и законосъобразно.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR