Пресцентър :: Новини

НДСВ дарява средствата, предвидени за откриване на предизборната кампания, на хората в Мизия

Размер на шрифта: a |a |a|

Вместо откриване на предизборната кампания по популярния начин – с шоу и концерти, и слова, НДСВ ще отдели средства за хората от Мизия. С парите, по инициатива на председателя на НДСВ д-р Антония Първанова ще бъдат закупени и доставени 30 хиляди литра бутилирана минерална вода.

12 ДОБРИ НЕЩА ще направят кандидатите от НДСВ, които се явяват на изборите на 5 октомври с бюлетина под номер 12, а това е първото от тях, съобщи д-р Антония Първанова, водач на две листи - в 23 МИР-София и в 3 МИР – Варна. При срещите си през следващия месец, НДСВ ще продължи да говори за възстановяване на справедливостта и държавността, ЗА ДА ИМА ДЪРЖАВА.

 

НДСВ регистрира 253 кандидати в 31 МИР-а. От тях 108 жени и 145 мъже. Най-младият кандидат е от Търговище – Стойне Стойнов – на 21 г., студент. Най-възрастният е от Пазарджик – на 74 г.- Ангелина Христова от Стрелча

Ето и всички водачи на листите:

1.                    Благоевград

Петя Хантова – 43 г., от гр. Петрич, адвокат от адвокатска колегия Благоевград, поет с две издадени самостоятелни стихосбирки и много публикации в литературни алманаси и периодични издания. Владее френски, английски, италиански и гръцки.

 

2.                    Бургас

Тервел Михайлов – 34 г. от Бургас, бакалавър финанси, инпектор в казино в Слънчев бряг. Владее английски, португалски, руски.

 

3.                    Варна

Д-р Антония Първанова – 52 г. от Добрич. Председател на НДСВ. Лекар. Работила като педиатър, експерт и изследовател в областта на управлението на здравеопазването. Народен представител от НДСВ в 39 и 40 НС. Инициатор на идеята за създаване на фонд „Ин витро”.От 2009 е евродепутат  и заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). През 2010 г. е първият български член на Европейския парламент, който е избран от колегите си за „Евродепутат на годината“. През 2014 г. е номинирана за евродепутат на мандата.

 

4.                    Велико Търново

Катерина Павурджиева – 51 г., Пхихолог,психотерапевт и йога-инструктор. В работата си се стреми да намери пресечната точка между мъдростта на Изтока и модерните подходи на Запада. Близо пет години работи в клиника за лечение на хранителни разстройства в Лугано, Швейцария. Автор на книги. Родена в София, но избрала да живее във Велико Търново.

 

5.                    Видин

Красимир Христов Каменов  - 44 г., от Видин, адвокат от Видинската адвокатска колегия

 

6.                    Враца

Димитър Михайлов Кътев – 58 г., от Враца - стоматолог с много специализации в България и чужбина. През 2011 г. е номиниран за „Стоматолог на годината“, член на Ротари клуб- Враца.

 

7.                    Габрово

Светослав Славчев – 32 г., от Габрово, актьор в драматичен театър „Рачо Стоянов“- Габрово, областен председател на ПП НДСВ.

 

8.                    Добрич

Красимир Радков Станков – 42 г., от гр. Добрич, гл. асистент по теория и методика на физическото възпитание и спорта в педагогически колеж Добрич към Шуменския университет, медалист от републикански първенства по ханбал и шахмат.

 

9.                    Кърджали

Мария Дамянова – 57 г., от Крумовград, журналист, автор и водещ на предаването  „Пътят” по телевизия ТВ1. Работила е като специалист ПР и реклама в телевизия ББТ, вестник КЕШ и различни рекламни агенции. Издател е на регионалния вестник „Събота”- гр. Харманли, софийски безплатен вестник „Профил”, председател на сдружение „Живот за Крумовград”.

 

10.                  Кюстендил

Любомир Стоянов Гайдарски – 48 г., роден в София, живее в Кюстендил, частен бизнес – продуцент и издател. Продуцент в БНТ на предаването „На риба и лов“.

 

11.                  Ловеч

Галин Василев – 31 г., от Троян - стоматолог, лидер на МНДСВ – Ловеч.

 

12.                  Монтана

Цветан Иванов Белов – 51 г., от гр. Лом, ветеринарен лекар.

 

13.                  Пазарджик

Иван Аврамов – 46 г,. от гр. Пещера, адвокат, зам.- областен управител на област Пазарджик (2001 -2009 г.), областен председател на ПП НДСВ.

 

14.                  Перник

Людмил Александров – 58 г., 40 г. работи в един и същ завод, днес е изпълнителен директор „СТОМАНА ИНДЪСТРИ“ АД гр. Радомир. Икономист, технократ, владее английски език.

 

15.                  Плевен

Стефан Петков – 49 г., от гр. Плевен, магистър по икономика, зам. кмет на община Плевен, зам. областен управител на област Плевен (2008 – 2009 г.), областен председател на ПП НДСВ.

 

16.                  Пловдив град

Арх. Роберт Херцел Чакъров – 64 г. от гр. Пловдив, архитект на свободна практика, работил е в община Пловдив – гл. архитект на Трето кметство, кметски наместник.

Втори в листата – Здравка Йорданова – олимпийски шампион по гребане двойка скул от олимпиадата от Монреал 1976 г. и световен шампион през 1978 г.

 

17.                  Пловдив област

Мария Джатова – 39 г., от с. Белозем, община Раковски. Общински съветник в община Раковски, адвокат от Пловдивската адвокатска колегия, зам. председател на ПП НДСВ.

 

18.                  Разград

Русинка Стоева –45 г., от Разград, магистър по финанси, експерт банкиране малък бизнес в „Пощенска банка“ Разград.

 

19.                  Русе

Велислав Серафимов – 29 г., от Русе, магистър от Русенския университет по автоматика, инфорамционна и управляваща техника,  трикратен балкански шампион по културизъм.

 

20.                  Силистра

Петко Добрев – 46 г., от гр. Силистра, магистър по история и география, бил е зам. кмет на община Дулово, зам. кмет на община Алфатар, зам. областен и областен управител на област Силистра (2008 – 2009 г.), член на ПС на НДСВ.

 

21.                  Сливен

Иван Благоев Благоев – 62 г., от гр. Сливен, адвокат, общински съветник в Община Сливен, областен управител на Област Сливен (2001- 2004 г.), областен председател на ПП НДСВ.

 

22.                  Смолян

Георги Спасов Иванов – 64 г., свещенник в българските църкви в Босилеград и Димитровград (Сърбия). Има три издадени книги.

 

23.                  София 23 МИР

Д-р Антония Първанова – Председател на НДСВ.

24.                  София 24 МИР

Анастасия Начева – 52 г. от гр. София, магистър по филмова и телевизионна режисура и по право. Международен съдия и треньор по спортни танци. Работи като юрист в „Информационно обслужване“ АД, зам. председател на столичната организация на ПП НДСВ.

 

25.                  София 25 МИР

Маргарит Мицев – 58 г., от гр. София, народен представител в 38-то Народно събрание, адвокат. Автор на монографии, статии и научни доклади в областта на правото, съавтор на „Икономическата криза в България”. Председател на столичната организация на НДСВ, зам.председател на ПП НДСВ.

 

26.                  Софийска обл.

Красимира Банова – 54 г., родена в Димитровград, живее в София, бивш капитан на националния отбор по баскетбол – жени, участвала в 5 Европейски първенства, 3 Световни първенства и много международни турнири. Управител на зала „Арена“ Самоков. Владее френски, английски, руски.

 

27.                  Стара Загора

Мария Добрева – 42 г. Икономист по образование. Последните 9 г. е била инструктор по водна гимнастика и плуване в Испания. Води детска школа по плуване в Стара Загора. Владее испански, английски, руски и френски.

 

28.                  Търговище

Стилиян Илиев – 52 год., от гр. Омургаг, главен учител по математика и информатика в  гимназия "С.Велчев" Омургаг.

 

29.                  Хасково

Ангел Димитров Ангелов – 42 г., гр. Хасково, магистър по психология, рехабилитатор.

 

30.                  Шумен

Емил Енчев – 50 г., от Велики Преслав, учител в СОУ „Ч. Храбър” - гр. В. Преслав, владее френски, руски и английски език.

 

31.                  Ямбол

Петър Петров – 55 г., ординатор терапевт - нефрологично отделение- МБАЛ

Бургас.#номер12


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR