Пресцентър :: Новини

НДСВ на парламентарните избори с НОМЕР 12

Размер на шрифта: a |a |a|

НДСВ на парламентарните избори с НОМЕР 12

Водачи на листи:

1.            Благоевград

Петя Хантова – 43 г., от гр. Петрич, адвокат, поет, с две издадени самостоятелни стихосбирки.

2.            Бургас

Тервел Михайлов – 34 г. бакалавър по финанси, инспектор в казино в Слънчев бряг. Владее английски, португалски и руски.

3.            Варна

Антония Първанова – 52 г., от Добрич. Председател на НДСВ. Лекар. Работи като педиатър, експерт и изследовател в областта на управлението на здравеопазването. Народен представител от НДСВ в 39 и 40 НС. Инициатор на идеята за създаване на фонд „Ин витро”.От 2009 г. е евродепутат  и заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). През 2010 г. е първият български член на Европейския парламент, който е избран за „Евродепутат на годината“. През 2014 г. е номинирана за евродепутат на мандата.

4.            Велико Търново

Катерина Павурджиева –51 г., пхихолог, психотерапевт и йога-инструктор. В работата си сестреми да намери пресечната точка между мъдростта на Изтока и модерните подходи на Запада. Близо 5 години работи в клиника за лечение на хранителни разстройства в Лугано, Швейцария. Автор на книги. Родена в София, но избрала да живее във Велико Търново.

5.            Видин

Красимир Христов Каменов  - 44 г., от Видин, адвокат от Видинската адвокатска колегия.

6.            Враца

Димитър Михайлов Кътев – 58 г., от Враца - лекар, стоматолог с много специализации в България и чужбина. През 2011 г. е номиниран за „Стоматолог на годината“, член на „Ротари клуб”, Враца.

7.            Габрово

Светослав Славчев – 32 г., от Габрово, актьор от драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово, областен председател на ПП НДСВ.

8.            Добрич

Красимир Радков Станков – гл. асистент в Педагогически колеж - Добрич към Шуменския университет, медалист от републикански първенства по ханбал и шахмат.

9.            Кърджали

Мария Дамянова – 57 г., от Крумовград, журналист, автор и водещ на предаването  „Пътят” по телевизия ТВ1. Работила е като специалист ПР и реклама в телевизия ББТ, вестник КЕШ и различни рекламни агенции. Издател е на регионалния вестник „Събота”, гр. Харманли, софийски безплатен вестник „Профил”, председател на сдружение „Живот за Крумовград”.

10.          Кюстендил

Любомир Гайдарски – 48 г., роден в София, живее в Кюстендил, продуцент и издател. Продуцент в БНТ на предаването „На риба и лов“.

11.          Ловеч

Галин Василев – 31 г., от Троян, стоматолог.

12.          Монтана

Цветан Иванов Белов – 51 г., от гр. Лом, ветеринарен лекар.

13.          Пазарджик

Иван Аврамов - адвокат, областен председател на ПП НДСВ.

14.          Перник

Людмил Александров – 58 г. От 40 г. работи в един и същ завод, днес е изпълнителен директор „СТОМАНА ИНДЪСТРИ“ АД гр. Радомир. Икономист, технократ.

15.          Плевен

Стефан Петков – 49 г., от гр. Плевен, магистър по икономика, зам.-кмет на община Плевен, зам. областен управител на област Плевен (2008 – 2009 г.), областен председател на ПП НДСВ.

16.          Пловдив град

Роберт Херцел Чакъров – 64 г. от гр. Пловдив, архитект.

17.          Пловдив област

Мария Джатова – 39 г., от с. Белозем, община Раковски. Общински съветник в община Раковски, адвокат от Пловдивската адвокатска колегия, зам. председател на ПП НДСВ.

18.          Разград

Русинка Стоева – 45 г. от Разград, магистър по финанси, експерт-банкиране за малък бизнес.

19.          Русе

Велислав Серафимов -29 г. от Русе, магистър от Русенския университет по автоматика, информационна и управляваща техника, трикратен балкански шампион по културизъм, завършил Русенски университет.

20.          Силистра

Петко Добрев – 46 г., от гр. Силистра, магистър по история и география, бил е зам.- кмет на община Дулово, зам.-кмет на община Алфатар, зам.-областен и областен управител на област Силистра (2008 – 2009 г.). Член на ПС на НДСВ.

21.          Сливен

Иван Благоев Благоев – 62 г., от гр. Сливен, адвокат, общински съветник в община Сливен, областен управител на област Сливен (2001-2004 г.), областен председател на ПП НДСВ.

22.          Смолян

Георги Спасов Иванов – 64 г., свещенник в българските църквите в Босилеград и Димитровград (Сърбия). Има три издадени книги.

23.          София 23 МИР

Д-р Антония Първанова - председател на НДСВ.

24.          София 24 МИР

Анастасия Начева–52 г. от гр. София, магистър по филмова и телевизионна режисура и по право. Международен съдия и треньор по спортни танци. Работи като юрист в „Информационно обслужване“ АД, зам.-председател на столичната организация на ПП НДСВ.

25.          София 25 МИР

Маргарит Мицев – 58 г. от гр. София, народен представител в 38-то Народно събрание,  адвокат. Автор на монографии, статии и научни доклади в областта на правото, съавтор на „Икономическата криза в България”. Председател на столичната организация на НДСВ, зам.-председател на ПП НДСВ.

26.          Софийска област

Красимира Банова – 54 г., родена в Димитровград, живее в София, бивш капитан на националния отбор по баскетбол - жени, управител на зала "Арена" Самоков.

27.          Стара Загора

Мария Добрева – 42 г., магистър по икономика и маркетинг. В последните 9 г. е била инструктор по водна гимнастика и плуване в Испания. От тази година води детска школа по плуване в Стара Загора. Владее испански и английски, ползва - руски и френски.

28.          Търговище

Стилиян Илиев – 52 год., от гр. Омургаг, главен учител по математика и информатика в  гимназия "С.Велчев", гр. Омургаг.

29.          Хасково

Ангел Димитров Ангелов - 42 г. от гр. Хасково, магистър по психология, рехабилитатор.

30.          Шумен

Емил Енчев – 50 г., от Велики Преслав, учител в СОУ „Ч. Храбър”, гр. В. Преслав, владее френски, руски и английски език.

31.          Ямбол

Петър Петров – 55 г., ординатор- терапевт - нефрологично отделение в МБАЛ в Бургас.

 


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR