Пресцентър :: Новини

ПОЗИЦИЯ НА НДСВ

Размер на шрифта: a |a |a|

ПОЗИЦИЯ НА НДСВ

Освен обичайните атаки срещу НДСВ от традиционни недоброжелатели и сили, стремящи се към монопол в политическия център, през последните дни регистрираме необичаен прилив на ентусиазъм и по повод резултатите от първоинстанционното съдебно решение по казуса “Царска Бистрица“. Цяла една подробно и старателно композирана историческа хроника на факти и събития от възникването на НДСВ до сега е увенчана накрая с цитиране на въпросното съдебно решение в популярен всекидневник, което впрочем е един от безусловните примери за коварното пренасяне на огъня от НДСВ върху Симеон Втори и обратно.

В средите на НДСВ бяха посрещнати с недоумение нарцистичните изявления на един от адвокатите на държавата, че се борили за...“ кауза“. В правовите държави адвокатите по дефиниция се борят за постигане на справедливост чрез професионално приложими юридически аргументи. Каузите са за фигури с общ политически профил, революционерите и универсалните интелектуалци. В модерния свят доста биха се учудили, ако адвокат обяви своята позиция за кауза, а не просто за правно издържана.

Без съмнение казусът “Царска Бистрица“ в последното му измерение ще зарадва тези, които отдавна мечтаят да видят Симеон Втори без своя български покрив над главата и напуснал Родината си, да чуят, че НДСВ е заличено от регистъра на българските партии и да се успокоят, че повече никой няма да реплекира псевдолибералните им еквилибристики.

НДСВ призовава сериозните политици и отговорното гражданство сериозно да се замислят върху важни за перспективата на страната ни и достойнството на народа ни въпроси:

1.Възможно ли е втора национализация, стимулирана от политически и олигархични интереси?

2.Гарантирана ли е частната собственост у нас?

3.Дали зад тези кампании не стоят хора и кръгове, които са притеснени какво ще прочетат за себе си в автобиографичната книга на Царя, която се очаква да излезе?

 

РЪКОВОДСТВО НА ПП НДСВ


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR