Пресцентър :: Новини

НДСВ днес ще се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори самостоятелно

Размер на шрифта: a |a |a|

OFFNews

НДСВ днес ще се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори самостоятелно

НДСВ днес ще се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори самостоятелно, обяви за OFFNews лидерът на партията Антония Първанова. Тя потвърди това и днес в интервю за БНТ.

Няма да ни е лесно, но продължаваме да търсим партньори в и извън парламента за свикването на Велико народно събрание, уточни Първанова.

На 14 август тя съобщи, че има вероятност да се коалира с България без цензура (ББЦ) на Николай Бареков, но в неделя - 17 август, би отбой.

В отговор на това Бареков обяви, че НДСВ ще умре, ако не се влее в "големия центристки патриотичен блок, воден от "България без цензура".

"Бареков първо да оправи своя двор, а после да се занимава с НДСВ", посъветва го Антония Първанова.

Не Бареков, а НДСВ е инициатор за създаване на сериозен центристки блок, напомни тя.

По думите й това е поредната идея на НДСВ, която не просто се приема, а се присвоява от ББЦ.

Разривът в отношенията между двете партии Първанова обясни с разминаване в основни идеи, които са в полза на гражданите. В ББЦ водещи са властовите амбиции, твърди лидерът на НДСВ.

Тя уточни, че партията е водила разговори с много политически формации за евентуална центристка коалиция - с "Зелените", със земеделци, с неправителствени организации, със социалдемократи в центъра и в център-дясно, с АБВ и др.

Нормално било, след като и ББЦ се заявява в центъра, да се водят разговори и с тях, макар че в Европейския парламент те са в семейството на Консерваторите. 

 http://offnews.bg/news/Политика_8/НДСВ-се-регистрират-сами-за-изборите_378544.html


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR