Пресцентър :: Новини

НДСВ няма да участва в безпринципни политически коалиции

Размер на шрифта: a |a |a|

НДСВ няма да участва в безпринципни политически коалиции

НДСВ няма да участва в безпринципни коалиции, чиято цел е влизане във властта на всяка цена, в това число и в резултат на нечисти задкулисни политически договорки.
НДСВ не желае сътрудничество с политически субекти, които пред избирателите говорят едно, а в същност  вече са се договорили да ги излъжат. НДСВ има горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП.

Преговорите за създаване на голям центристки блок с ББЦ не доведоха до разбирателство и сключване на споразумение. Причините - хората, с които водихме разговори, според нас, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата.
Ние не се съгласихме да сме поставени в положение да сътрудничим и с достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й.

Ръководството на НДСВ реши, че партията не може да бъде съставна част от един безпринципен политически хаос.  Да бъде заедно с политическа формация,  чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й.  

Влизането във властта на такива коалиции е опасно за страната ни и би било вредно за българското общество.

Политическа партия НДСВ винаги е водила преговори при ясни условия. Компромисите в политиката са възможни, когато са разумни и в името на държавата и обществото.
НДСВ ще продължи да търси подкрепа сред неправителствения сектор, сред гражданите, с ясното съзнание, че България трябва да има истински представител на либералните идеи и ще продъжи да работи за създаването на силен центристки алианс.

Дни преди началото на изборната кампанията НДСВ се обръща към всички партии и коалиции: Докато не оставим задкулисието в миналото няма да има нормално, стабилно и прозрачно управление на държавата. Ще продължим да имаме предсрочни избори, съмнителни управленски коалиции, съсипана държавност и бедност.

Доверете се на НДСВ. Няма да ви подведем. При нас няма уяли се политикани, брокери на гласове и на доверие.

Нека се състезаваме с политически идеи, с възможностите на личностите в нашите листи.  

Хората не искат лъжи. Искат истинска промяна, в която реално да участват.
Ако не ги чуем ще е късно за България!


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR