Пресцентър :: Новини

НДСВ води разговори с ББЦ за създаването на силен центристки блок

Размер на шрифта: a |a |a|

НДСВ води разговори с ББЦ за създаването на силен центристки блок

НДСВ води разговори с Коалиция „България без цензура“ за създаването на голям центристки блок преди изборите за ново Народно събрание на 5 октомври.
Крайно време е България да има центристко управление и затова НДСВ ще работи за създаване на широка центристка формация, обяви месеци преди изборите за нови членове на Европейския парламент председателят на НДСВ д-р Антония Първанова.

Разговорите с „България без цензура” сега са етап от осъществяването на този политически проект. Според д-р Първанова не може повече в България в центъра да стои само партия като ДПС и тя да определя стабилността на управлението.
НДСВ има своята силна европейска политическа идентичност, партията е член на АЛДЕ, а Николай Бареков и ББЦ са в политическото семейство на Консерваторите. От обединяването на усилията на НДСВ и ББЦ на европейско ниво страната ни също би имала полза, според  д-р Първанова.

При постигането на силно представителство в българския парламент новият центристки алианс ще е има огромни възможности да се противопостави на старите партии на статуквото като БСП, ДПС и ГЕРБ.    


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR