Пресцентър :: В медиите

Бил Драйздейл бе награден с Ордена на Британската Империя

Размер на шрифта: a |a |a|

www.kingsimeon.bg

Бил Драйздейл бе награден с Ордена на Британската Империя
Съветникът в Политическия кабинет по време на управлението на Негово Величество 2001-2005г. и настоящ председател на Българо-британската търговска камара Бил Драйздейл бе награден  лично от Кралица Елизабет II с отличието член на Oрдена на Британската Империя. Церемонията по връчването стана в Двореца Холируудхауз в Единбург на 1-ви юли.

Орденът му бе даден  за специалните му заслуги за подпомагане на британските бизнес интереси в България и най-вече за неуморните му усилия за засилване на търговските отношения между своята страна и страната, превърнала се в негова „втората  родина” България. В мотивите за награждаването му се отбелязва и неговият принос за издигане престижа на Българо-Британската търговска камара, превръщайки я в уважаван партньор на търговската общност у нас.

Бил Драйздейл бе един от основателите и пръв председател на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), създаден първоначално като филиал на ръководения от Уелския принц Международен форум на бизнес лидерите.

В разговора си на четири очи с Кралицата  г-н Драйздейл разказа за работата си в Политическия кабинет на тогавашния министър-председател и неин братовчед  Цар Симеон II. Той  акцентува също така и на некоректното  отношение на някои британски медии и политици към българските емигранти. Нейно Величество Кралицата окуражи г-н Драйздейл да продължава своята успешна дейност в ББТК за засилване на двустранните отношения и възможностите за инвестиции между Великобритания и България.

Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR