Пресцентър :: В медиите

Създадена бе интернет страница, посветена на 120 годишнината от рождението на Цар Борис III

Размер на шрифта: a |a |a|

www.kingsimeon.bg

Създадена бе интернет страница, посветена на 120 годишнината от рождението на Цар Борис III

По повод 120 годишнината от рождението на Цар Борис III бе създадена в интернет пространството страница за Цар Борис.  Неин автор е младият студент по право и стажант към Секретариата на Негово Величество Пламен Трифонов, увличащ се също така и по фотографията.

Страницата разказва за живота на Царя чрез фотографското изкуство, като начин за визуализация на историята, предпочитан от автора, поради своята историческа неутралност и социална нетенденциозност. Силно заинтригуван от личността на Цар Борис III и трудното време, в което управлява, Пламен е искал да направя нещо, за да експонирам възторга и гордостта си от делата на Царя, от военните подвизи на българските войници по време на войните през XX-ти век., от общонародния героизъм на българите. Пламен  Трифонов е нарекъл страницата „Животът на Царя Обединител-Цар Борис III през обектива” и обяснява това свое решение така: „Снимките предават нещата такива, каквито са били наистина, оставя възможността зрителят да направи сам оценка на това, което вижда. Небезизвестен факт е, че писателите завиждат на фотографите, защото с 1/125 от секундата могат да разкажат повече за света, отколкото те в роман от 300 страници.  Фотографите са историци, редом с летописците и разказвачи, заедно с писателите и журналистите”.  

Сайтът се състои от четири раздела: Княз Борис от рождението до престола, Младият Цар, Цар Борис на кормилото на властта,  Втората световна война и смъртта на Цар Борис-Обединител.

Страницата има за цел да покаже радостите, тъгите и неволите, през които преминава Царят Обединител и неговият народ. Сайтът непрекъснато се обновява с нови архивни снимки или такива, които изпращат читатели.

За всички, които искат да посетят сайта предоставяме неговия адрес: http://www.tsarboris.com/

Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR