Пресцентър :: В медиите

Негово Величество присъства на награждаването на чужди дипломати у нас

Размер на шрифта: a |a |a|

Негово Величество присъства на награждаването на чужди дипломати у нас
Негово Величество бе сред присъстващите на тържеството по награждаване на чужди дипломати у нас по повод техния принос в културното сътрудничеството, както и за проведени благотворителни инициативи.

С отличия „Златен век” и Почетния знак печат – Златен век на цар Симеон Велики на Министерство на културата бяха отличени посланикът на Малтийския орден Камило Дзуколи, посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, посланикът на Австрия Герхард Райвегер. Наградени бяха и дипломатите Богдан Паташев първи секретар на Малтийския орден, Гиом Робер, ръководител на Алианс, директорът на Институт Сервантес –  г-жа Роса Моро де Андреас. С копие на фиала от Панагюрското съкровище бе отличен културното аташе на Посолството на Франция Давид Вейзман.

„Днешните наградени са забележителни личности, с които България има щастието да си сътрудничи в областта на културата и изкуството. Днешните наградени не са просто лица, които изпълняват професионално и съвестно своята мисия, а истински приятели на България, които я обичат и съдействат за културните ни връзки и съвместни инициативи, заяви министърът на културата Петър Стоянович.”

Дипломатите от своя страна благодариха на министър Стоянович и изразиха готовността си да продължат да помагат на страната ни и да сътрудничат в областта на културата. Министър Петър Стоянович закри официалната церемония с една мисъл на Сервантес: „Нека този, който е дал, мълчи. Да говори този, който е получил”.

Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR