Пресцентър :: Новини

НДСВ: Г-н Бареков, популизмът и двойният стандарт погубват истинската политика!

Размер на шрифта: a |a |a|

Пресцентър на НДСВ

НДСВ: Г-н Бареков, популизмът и двойният стандарт погубват истинската политика!

НДСВ: Г-Н БАРЕКОВ, ПОПУЛИЗМЪТ И ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ

ПОГУБВАТ ИСТИНСКАТА ПОЛИТИКА

 

                       Пред очите ни в последните дни започна разпад на „България без цензура“, чиито лидер говори, че ще е следващият премиер на България.

                       В откритото си писмо до медиите, зам-председателят на ББЦ г-н Ангел Славчев само потвърждава факти, за които в НДСВ се подозираше. Г-н Стефан Кенов - лично избран за секретар на ББЦ от г-н Николай Бареков, след като не стана лидер на НДСВ, се опита да разруши структурите на НДСВ в някои градове. Г-н Ангел Славчев твърди, че Кенов е бил близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски. По думите на заместник-председателя на Бареков, „същият/г-н Стефан Кенов/ проявявал апетити да оглави НДСВ и след това да я „поднесе на тепсия“ на ДПС“.

                       Поредица от въпроси поражда и публичният отговор на Николай Бареков. Според него “структурите на партията не са "собственост" на отделни личности... и докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар за структурите“. Не е ли това двоен аршин в ББЦ. Покровителство за човек, който точно това е правил - тайно агитирал или с други средства се е опитал да „разруши“ НДСВ чрез “присвояване“ на структури?

                       От разменените в медийното пространство писма между г-н Славчев и г-н Бареков се разбира защо се случва всичко - за да остане само една либерална партия в България - ДПС.

Вече е обяснимо и „мълчанието“ на някои медии за НДСВ.

                       По повод заявеното от г-н Бареков за необходимостта от операция “Чисти ръце“, НДСВ като партия с по-голям опит в политическия живот, си позволяваме да дадем съвет на лидера на ББЦ: Започнете от своята „къщичка“! Като начало да попита г-н Кенов взимал ли е еднолични решения за използване на финансов ресурс на ПП НДСВ за свои собствени нужди?

                       НДСВ в последно време се радва на „очистване“ от хора, които по една или друга лична причина са били в партията, благодарение на които до голяма степен се срина доверието в НДСВ.

Но в политиката има морал и ние от НДСВ вярваме в това. В момента НДСВ обединява хора, които наистина са носители на либералните идеи, които искат и могат да променят политическия климат в страната, които са предприемчиви, знаещи и можещи. Време е политиците, които искат да водят страната първо да се вгледат в себе си - в своя морал, да огледат хората, с които работят - техния морал, да обещават само това, което могат да изпълнят.

Другото се нарича лъжа и рано или късно големият политически балон от обещания се пука! Както и се случва в момента!


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR