Пресцентър :: Новини

Позиция на НДСВ за ситуацията с КТБ: Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини

Размер на шрифта: a |a |a|

Позиция на НДСВ за ситуацията с КТБ: Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини

Ставащото с една от най-големите банки в страната има и ще има непосредствено отражение във всяка сфера на обществения живот.
От тези дни на сетне, ще бъдат задавани много въпроси, ще бъдат преиначавани истини, откровено ще бъде заблуждавано българското общество. Трябва да имаме предвид преди всичко пътя на парите, влезли в КТБ и излезли от нея.Той ще ни отведе до истината и ще ни даде възможност да се убедим в правотата на един или във вината на друг.
Прочитът на обстоятелствата, пред които сме изправени, недвусмислено сочи до граничеща с нехайството немарливост в отношението на управлението на БНБ спрямо КТБ. Пример за това е твърдението на управителя на БНБ за изчезнали кредитни досиета от банковия архив.То показва, че в самата БНБ не са спазени разпоредбите за контрол, съдържащи се в наредба приета по времето на сегашния управител и подписана от него през 2003 год. Никой до сега не е казал кои са лицата получили огромните кредити, нито дали тези кредити са обслужвани към момента на "възникването на кризисно положение" в КТБ.

Настояваме да се даде пълна гласност на доклада на одиторите на банката, за да стане ясно на цялото общество какво е вършено.

Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини!

Настояваме за поемане на отговорност - политическа, обществена, наказателна или административна от извършителите, помагачите, вдъхновителите и разпространителите на поредната гавра с търпението и толерантността на българските граждани!


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR