Пресцентър :: В медиите

Негово Величество връчи дипломите на Лятната академия на БУП „Димитър Паница"

Размер на шрифта: a |a |a|

Негово Величество връчи дипломите на Лятната академия на БУП „Димитър Паница"

Негово Величество Симеон Втори връчи дипломите на участниците в Лятната академия за развитие на демокрацията чрез културна дипломация. Академията е съвместна инициатива на Българското училище за политика „Димитър Паница”, Тунизийското училище за политика и Гражданското училище за политически науки в Мароко. Тя се осъществява с подкрепата на Южната програма „Укрепване на демократичната реформа в южното съседство”, която е финансирана от Европейския съюз и се реализира от Съвета на Европа.

 

Целта на събитието е да стимулира дебата и активния обмен на идеи за демократичното развитие и добри практики между представители на политическия и граждански сектор от двата бряга на Средиземно море. Тя е насочена и към изграждането на умения за работа в мултикултурна среда и създаване на мрежа от млади лидери от политическите партии и гражданското общество в трите страни.

 

По време на церемонията по връчване на дипломите Негово Величество се обърна към участниците, изтъквайки голямото значение на Средиземноморския съюз като фактор в регионалната и световна политика. „Като бъдещи политици и лидери, гордо представяйте вашите страни по света и не забравяйте, че сте призвани да служите на сънародниците си” – каза още Царят. Да обмислят внимателно решенията си, като се опират на примерите, да бъдат умерени и да не прибързват в оценките си, бяха някои от съветите на Негово Величество. Царят също изтъкна голямото значение на подобни мероприятия за изграждане на близки контакти и за сближаването между участниците от различни страни.

 

Снимки: Явор Кирилов и официалния сайт на БУП "Димитър Паница"

 

Оригинален текст: http://www.kingsimeon.bg/news/show/id/530


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR