Пресцентър :: В медиите

Техни Величества бяха домакини на благотворителна изложба

Размер на шрифта: a |a |a|

Техни Величества бяха домакини на благотворителна изложба

Техни Величества предоставиха двореца „Врана” за благотворителна изложба, организирана от Института за семейна политика.  Близо 30 от най-ценните картини на световноизвестния български художник Кеазим Исинов са изложени в двореца “Врана”. Със събраните от експозицията средства Инситутът за семейна политика ще организира безплатни профилактични прегледи на деца от София. Председател на Института е г-жа Христина Христова, бивш социален министър. Институтът е създаден в началото на годината и има за цел да работи в подкрепа на българското семейство. 

Г-жа Христова обяви, че с прекрасната изложба на безспорния талант Кеазим Исинов се поставя началото на благотворителната кампания в помощ на детското здраве. "Намерих съмишленик в лицето на Кеазим Исинов, който е един от най-ярките представители на днешната култура и духовност", каза Христина Христова.

От своя страна, Кеазим Исинов изрази своята благодарност към всички присъстващи и особено на г-жа Христова и любезните домакини : "Щастлив съм, че мога да бъда част с творчеството си за тази благородна кауза – за подпомагане на децата и грижата за тяхното здраве. Те са нашето бъдеще и ние трябва да подходим със сърцата си и да им даваме повече любов", заяви художникът.

Негово Величество отбеляза, че това е първата изложба, която се организира в двореца Врана. Самият той е притежател на няколко картини на Исинов, които също бяха представени.

"Искам да Ви поздравя г-жо Христова, защото вашият институт е нещо, което наистина впечатлява. Винаги съм смятал, че в България трябва да се развива инициативата на обществените организации, защото това очовечава самото общество. А това е много важно. Вашата кауза е чудесна", заяви Царят.

На благотворителната изложба присъстваха над стотина гости, сред тях имаше много политици и общественици – Проф.Огнян Герджиков, г-н Гиньо Ганев, г-н  Минчо Коралски, г-н Минчо Христов, председателят на БАН академик Стефан Воденичаров  и други. Там бяха и посланиците на Австрия и Япония.

Прочетени бяха поздравителни адреси от министър-председателя г-н Пламен Орешарски и от министъра на културата д-р Петър Стоянович.

Изложбата ще бъде отворена за посещение до 10 юни включително.

 

Снимки: Параскева Георгиева

 

Оригинален текст: http://www.kingsimeon.bg/news/show/id/527


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR