Пресцентър :: Мониторинг на медиите

За НДСВ и Коалицията в медиите - 23 май

Размер на шрифта: a |a |a|

За НДСВ и Коалицията в медиите - 23 май

 

В. Преса – стр. 8

Предизборно каре на Коалиция КОД

 

В. Стандарт – стр. 5

Първанова иска справедлив вот

 

„Полагам огромни усилия да реформирам и да вдигна на крака НДСВ, защото истински вярвам в идеите и каузите, заради които тръгнахме в началото“. Това заяви д-р Антония Първанова вчера. „Някои от нас се изгубиха по пътя, привлечени от лесни победи и лични изгоди. Аз не се огънах, не смених възгледите си и не сключих сделка със силните на дена, не предадох“, коментира още тя. По думите й на първо място за нея е справедливо управление на страната, което да е в интерес и с грижа за хората. „Кандидатирам се отново за евродепутат, защото съм доказала с работата си, че зная как, мога и ще продължа да помагам на българските граждани“, отсече тя. Д-р Първанова посочи, че в рамките на кампанията се е срещнала с много хора и е чула болкоте и проблемите им. „Животът ме научи, че да имаш кураж не означава да се страхуваш. Знам какво е да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш. Най-важното за мен е да държа на думата си и да изпълнявам обещаното:, обеща тя. И заключи: „Днес се обръщам към вас като жена, майка, лекар и политик и ви казвам – гласувайте за мен, защото съм отговорна и силна жена, имам куража да поведа страната ни и заедно да направим живота на народа ни по-добър“.

 

 

Електронни медии

 

Антония Първанова: В момента се развихря мащабна акция по купуване на гласове и наблюдатели

 

Антония Първанова - Коалиция КОД, в интервю за предаването „Денят започва” по БНТ

 

Водещ: В последния ден от предизборната кампания ще направим равносметка за посланията през изминалите дни заедно с Антония Първанова, която е водач на листата на Коалиция КОД. Добро утро.

Антония Първанова: Добро утро.

Водещ: Да започнем оттам – успяхте ли да убедите в идеите си хората, с които се срещнахте?

Антония Първанова: Най-малкото успях да разкажа какво съм свършила. Тези избори, според мен, ще са тест и за избирателите и за политиците, защото избирателите ще трябва де покажат, че държат на свършената работа, а не на това кой колко твърди ядра има, кой колко купени гласове може да извади или колко лъжи и обещания може да предложи. Но аз се обръщам към разумните хора и искам да им кажа, че за политика също е толкова демотивиращо, ако вижда, че не работата им е оценявана, а надделяват лъжите, обещанията и парите. Ако хората наистина искат да имат честни и откровени политици, трябва да ги избират точно по свършена работа. В тази кампания нямаше отчети на останалите евродепутати, които да кажат какво са направили. Нямаше отчети на политическите партии и нямаше обещания или ангажименти за това, какво смятат да направят в следващия Европарламент. Виждаме, че в момента се развихря една мащабна акция по купуване на гласове и по купуване, така да се каже, на наблюдатели. Доста смущаващ е фактът, че са регистрирани като независими наблюдатели огромно количество хора от неправителствени организации, които са свързани с политически партии.

Водещ: Имате ли очаквания за нечестна игра в деня на вота?

Антония Първанова: То е очевидно. При условия, че Институтът за развитие на публичната среда „Прозрачност без граници“ и „Галъп“ общо регистрират общо регистрират около 400 наблюдатели, в същото време „План Б“ с председател Николай Бареков регистрира 14 000 наблюдатели, като независим. От друга страна имаме на ДПС още една свързана – „Младежка толерантност“ неправителствена организация.

Водещ: Обезкуражава ли ви това?

Антония Първанова: Това не е в състояние все още да ме обезкуражи, защото всички ние знаем, че в България от години има купен вот, има манипулиран вот. Би ме обезкуражило или по скоро, аз съм прагматичен човек, бих си казала: Ами, ако нашият народ държи на това да бъде излъган и напазаруван накратко, то тогава цената за едни политик не тежи в посока „работи“, а тежи в посока „намери си голяма политическа формация, продай се сам, гледай си собствените си интереси, не се занимавай с интересите на народа“. Все още аз не съм се обезкуражила, но ако такъв е сигналът на народа, може би всички трябва да се замислим защо се оплакваме, че няма грижовни политици, а избираме такива, които ни манипулират в края на краищата.

Водещ: Направихте заявка за нов модел – център-дясно. Европейските избори ще минат и заминат, ако не стигнете до Европейския парламент, правите ли заявка за участие в управлението на страната на национално ниво? По какъв начин ще продължите?

Антония Първанова: Да, и правя много сериозна заявка за това, защото за мен нашата страна върви от лошо по-лошо. Като лекар си задавам въпросът – дали не достигнахме до критичния праг, от който от тук нататък този пациент, наречен „българска държава“, няма да може да се върне към живот.

Водещ: Ще правите ли нова партия с Коалиция КОД? Как ще продължите?

Антония Първанова: Мисля да говоря с много хора, които наистина са разумни и които няма да бъдат „рибари“ на 25 май, които няма да бъдат „гъбари“, които няма да бъдат купени. И ако хората, наистина, и аз разчитам на много жени, защото са по-прагматични се оказа и по-малко податливи да се сменят политическите възгледи. Защото за мен, смяната на политическите възгледи ще означава един ден и смяна на народа, но разчитам, наистина, на разумни хора, за да има в България истински устойчиво, загрижено за хората център-дясно управление, защото към момента дясното в България е един проект на БКП и на Държавна сигурност. Няма как излезем – 25 години виждаме, към по добро с подобни проекти. Олигарсите също започнаха да правят свои проекти, но аз вярвам, че има повече разумни и истински сериозни хора в България, отколкото безотговорни и подвластни на различни манипулации.

Водещ: Нужни ли са за това предсрочни избори на България? И вие по какъв начин, ще успеете ли за кратко време така да се организирате, че да можете по някакъв начин да участвате в този процес?

Антония Първанова: Определено са нужни на България предсрочни избори, защото парламентът не работи. Не може, виждам такава огромна разлика между българския и Европейския парламент – там наистина се работи. Работи се с гражданското общество. а тук всичко е цирк и формата на бойкот не е довела никой парламент, никоя държава до някакъв успех. Ние очакваме този парламент да решават проблемите на гражданите, а те се занимават като някакъв пътуващ театър, с това да си сменят непрекъснато ролите. Виждам един човек в рамките на един ден 4 пъти си смени мнението в коя парламентарна група, политическа сила и изобщо към какво принадлежи. Това е срам. Има нужда от фундаментална реформа българският парламент, в процедурите му, за да могат да работят депутатите, а не само да си чешат езиците. За да са отговорни към народа за това, ходят ли на работа, и като ходят на работа какво правят, така, както е в Европейския парламент. Искам това, което съм научила там, да го направя и в България.

Водещ: Да ни кажете, каква ще бъде съдбата на една от вашите каузи по отношение на българските читалища. След изборите как ще продължи да се развива тя? И ако не станете евродепутат по какъв начин ще работите за нея?

Антония Първанова: От години работя с различни неправителствени организации в сферата за запазване на традиционната българска култура. Това е личната моя емоция, с това съм израснала и от детството си хиляди екземпляри книги съм подарявала на училищни библиотеки, на читалищни библиотеки. Но според мен, това, което България може да направи е да регистрира като уникален принос към европейската култура българската мрежа от читалища, защото през нея ние предаваме традициите си, ние предаваме това, което при самодейните състави успяваме да запазим, и да го съхраним не само като за България стойностно, но и за целия Европейски съюз. така че тази кауза за мен е инвестиция в българското, в българщината, в нещо, което са нашите корени и е нашето бъдеще. Така че няма нищо по-хубаво, което в живота си да съм давала, като изключим Фонда „Инвитро“, където се раждат толкова много деца. За мен за истинският патриотизъм не се състои в това да се думкаш в гърдите и да се биеш по площадите и да казваш: Аз съм патриот. За мен патриотизмът е да раждаш деца и да ги възпитаваш като българи.

Водещ: Кажете само накратко, с едно изречение вашето послание към избирателите 48 часа преди вота.

Антония Първанова: Гласувайте с № 17 за мен, за хора, които могат, за хора, които ще се погрижат. Аз давам заявка, че това, което съм направила в Европейския парламент, искам да го направя и в България. Смятам, че жена трябва да управлява България.

Водещ: Благодаря ви за този разговор. Антония Първанова в последния ден от предизборната кампания.

http://www.focus-news.net/opinion/2014/05/23/28503/antoniya-parvanova-v-momenta-se-razvihrya-mashtabna-aktsiya-po-kupuvane-na-glasove-i-nablyudateli.html

 

В МОНТАНА - 100 ЛЕВА ЗА ГЛАС !!!

http://paravankofivan1.blog.bg/novini/2014/05/22/v-montana-100-leva-za-glas.1267150

 

Д-р Антония Първанова организира Народен събор

 

Д-р Антония Първанова организира Народен събор, съобщиха от пресцентъра на НДСВ. От 18.30 ч. в Южния парк д-р Антония Първанова, Илиана Раева и кандидатите за Евродепутати от листата с номер 17 ще закрият изборната си кампания за нови членове на Европейския парламент. В събора ще участват Мистерията на българските гласове, танцова формация „Цвете”, певческа формация „Чучулига”, дует „Рокатка” и много читалищни и самодейни състави за автентичен фолклор. Водеща ще е фолклорната певица Дения Пенчева, кандидат за евродепутат от листата на КОД – Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП.

http://www.focus-news.net/news/2014/05/23/1922263/d-r-antoniya-parvanova-organizira-naroden-sabor.html

 

Антония Първанова, НДСВ: Необходима е реформа, която да гарантира правилно използване на средствата от еврофондовете

 

Антония Първанова , председател на НДСВ и водач на листата на Коалиция Обединени демократи в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ 

 

Водещ: Дни преди изборите за Европейски парламент и в края на предизборната кампания за очертаните приоритети и за възможностите за защитаване на позициите на България в следващите пет години в Брюксел и Страсбург ще говорим с водача на листата на коалиция КОД и председател на НДСВ – д-р Антония Първанова.

Какви са вашите впечатления от кампанията д -р Първанова? Обиколихте доста населени места и се срещнахте с много хора.

Антония Първанова: Да, така е, обиколих цялата страна четири пъти и мога да кажа, че кампания не видях. Първо големите политически сили не се включват в дебатите. В началото имаше някакъв опит за участие и веднага след това като разбраха, че нямат полза от участие и няма какво да предложат на хората, за да се ориентират от свършената до сега работа от евродепутатите им в парламента, големите просто се скриха и преминаха на окопна война с твърдите ядра и купуване на гласове. Освен това, другото, което не видях е отчет на досегашните евродепутати. Някои направиха плах опит за отчет, но то горе-долу тези, които нямат какво да отчетат няма и защо да си пишат отчети. Аз съм доволна, че едно от най-търсените неща в предизборната кампания като агитационни материали беше отчетът ми и се наложи три пъти да го отпечатваме. Очевидно хората искат да се запознаят с това какво прави един евродепутат. Следващото нещо, което също не видях и не чух, е какво предлагат да направя нито политическите сили, нито кандидатите за депутати и особено пък водачите. Тоест, нито кампания има, нито отчет за свършената работа до сега има, нито пък какво смятат да правят занапред и аз се чудя как ще си изберем евродепутати. За пореден път след тишина и манипулации и защо се надяваме, че ще се промени политическата ситуация в България и защо ние ще бъдем по-добре представени, ако има такава силна демотивация, която обаче изкарва извън изборния процес точно хората, които може би са най-силни в желанията си за промяна на статуквото. Твърдите ядра и купеният вот са си винаги на лице. Ще ми се да се обърна към всички хора, които наистина имат в себе си енергия, желание, намерение и кураж да излязат и да гласуват. Нека изберат евродепутати или кандидати за евродепутати такива хора, които са свършили нещо, защото в Европейския парламент нашите 17 евродепутати ще бъдат лицето на България и от това колко са влиятелни, колко са разпознаваеми и колко тежест имат в международната политика ще зависи и до колко интересите на България и на българските граждани ще бъдат защитени и ми се иска някак си да стане на всички ни ясно, че помагането от страна на политиците на хората и на хората към политиците е двустранен процес – той не може да се случи само от едната страна и трябва ние всички да се обединим и да осъзнаем, че националният ни интерес минава през отговорен избор.

Водещ: Като казахте двустранен процес, какво чухте от хората по време на срещите ви с тях? Очертахте ли свои нови приоритети или пък да промените ваши идеи и виждания за следващия мандат на Европарламента?

Антония Първанова: Чух „толкова много пъти бяхме лъгани“, но и в същото време чух „да, ние сме си виновни, защото оставихме да ни лъжат хора, които не ни доказаха, че правили това, което ни обещаваха, че ще направят и разбира се не го направиха“ . Твърде тъжно и късно заключение. Освен това разбрах, че има много ниска степен на информираност за това какво се прави в Европарламента и какви са правомощията на евродепутатите и какво са свършили до сега. Също така виждам, че голяма част от желанията за промяна са свързани с проблеми тук в България, тоест тук има много висока степен на корупция, тук има недостиг на работни места, които обаче, така е създадена системата, че са блокирани от практики в полза на монополите и олигарсите, а не защото в Европейския съюз са такива правилата. И виждам, че хората имат желание да работят и да усвояват европари, но се оплакват, че европарите не са предназначени за тях и че те никога не стигат до малкия и средния бизнес. Притесняват се най-вече, че децата ни бягат в чужбина, но като че ли малко е осъзнатата енергия за това какво трябва да направим и каква е нашата отговорност за това, че децата ни не са съгласни с управлението, което ние самите реализираме. Това, което за мен е изключително важно за следващия мандат е реформата в европейските политики, която да гарантира, особено за страни като нас – такива страни, в които има най-голямо изкривяване в начина, по който европарите работят за повишаване на жизнения стандарт на хората, да се въведат такива европейски правила, при които европарите да не субсидират доходи на и без друго богати хора, както е в земеделието, а да отиват за създаване на работни места и за развитие на малкия и средния бизнес във високите технологии, в дигиталните стоки и услуги, в зелената икономика и изобщо за бизнес, който е интересен за младите. Другото нещо, което мисля, че е изключително важно е да се работи в посока контрол върху рисковите операции в банковия сектор и блокиране на възможността при фалити заради такива рискови операции на банките, да не се допуска тези фалити да биват покривани от парите на данъкоплатците. Те трябва да си останат за сметка на акционерите и собствениците, които са допуснали да се направят подобни машинации и спекулации, които се отразяват на цялата икономика. Също трябва да се разделят публичните финанси и общият национален портфейл от банковия сектор, за да не води фалитът в банковия сектор до фалит в държавния портфейл. Има неща, които много ми се иска европейският проект да развие и това е по отношение на младежко предприемачество и женското предприемачество. Искам да видя тази програма, която предложих за женско предприемачество в пълната й сила да заработи и особено в областта на иновациите, за да може жените да се включват много активно и в икономическия и в социално-политически живот. Иска ми се също и да се поработи по-сериозно върху възможността за инвестиции в образованието и здравеопазването. Това разбира се изисква доста сериозна работа и битка, защото една голяма част от страните членки са доста скептични. Те харесват собствените си образователни и здравни системи и по никакъв начин не искат да се съобразят с държави като нашата, които имат много голям проблем. Виждаме, че напоследък и от Великобритания пристигат доста скептични мнения, дори с цитати и препратки към България, че едва ли не Евросъюзът се опитва да решава въпроси, които за България са проблем, но това не е проблем за останалите. И последно ми се иска България да изпрати хора, които са влиятелни, ще работят и ще успеят да защитават националните ни интереси такива, каквито защитават интересите на много хора, а не на малко олигарси и дано да нямаме загуба на депутати от бройка до 17, тоест такива, които отиват като независими, като евроскептици, като консерватори, защото ще бъде жалко да не може да използваме максималния потенциал на толкова малкото – 17 евродепутати, които ще изпратим в Брюксел.

http://www.focus-radio.net/?action=opinion&id=16742

 

Коалиция КОД организира Народен събор за края на предизборната кампания

 

Коалиция КОД организира Народен събор на 23 май от 18:30 ч. в Южния парк в София.

С това събитие ще бъде официално закрита предизборната кампания на коалиция КОД – Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП.

На него ще присъстват всички кандидати за евродепутати от коалицията.

В програмата на събора ще участват Мистерията на българските гласове, танцова формация „Цвете”, певческа формация „Чучулига”, дует „Рокатка” и много читалищни и самодейни състави за автентичен фолклор.

Водеща ще е фолклорната певица Дения Пенчева - кандидат за евродепутат от листата на КОД.

"Заповядайте, да се повеселим, да чуем прекрасни български песни, заедно да се хванем на хорото! Да си поговорим приятелски!", призовават от коалицията.

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_18760/%D0%9A%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%9A%D0%9E%D0%94-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_338776.html

 

А. Първанова: "Ако искаме да променим живота си трябва да започнем от тези избори"

 

Антония Първанова, председател на НДСВ и водач на листата на Коалиция Обединени демократи посети Русе. Освен с граждани и симпатизанти тя се срещна със запасните офицери. Първанова дари и книги на читалище „Васил Левски” по случай годишнината от основаването на театрална трупа към читалището, отличена с много награди от фестивали.

Антония Първанова в интервю за Дарик

 

Г-жо Първанова, как бихте определили изминаващата вече кампания за депутати в Европейския парламент?

 

Кампанията, доколкото я имаше, беше вяла. Нямаше нито отчет на това какво са свършили евродепутатите , особено от големите политически сили БСП, ГЕРБ и ДПС, нямаше ангажимент за това какво ще правят новите им депутати в следващия мандат на Европарламента. Нямаше и истински сблъсък на идеи за да се види не само кой има по-добрите идеи, но и кой е по-влиятелен за да ги реализира. Според мен това, което се прави е първо манипулация, за да си остнат хората вкъщи за да са  твърдите ядра с по-голяма тежест, както и купения вот. Влазаха в действие и медии, социолози и врачки. Това е много жалко, защото голяма част от хората ще предпочетат, може би, да си останат вкъщи, с което косвено ще гласуват за статуквото.

 

За какво си струва да отидем до урните на 25 май?

 

Ако искаме да си променим живота ще трябва да започнем от тези избори. Трябва да започнем от мястото, където се правят 80 % от българските закони, това е Европарламента. Евродепутатите пишат закони, а не си чешат езиците и не се нападат както  в Българския парламент. Струва си, защото сега, в този мандат на парламента ще се реши дали ще продължи политиката на затягане на коланите, дали ще се залитне към безразбрно раздаване на пари, които не са изкарани от икономиката и следващите поколения ще трябва да плащат или ще се направи фундаменталната реформа за едни от най-чуствителните проблеми в България – евопарите да не отиват за допълване на доходи, на и без друго богати, а ще отиват там, където се разкриват работни места, имат добавена стойност и дават възможност на младите хора да се включат не само на пазара на труда, но и да разгърнат предприемачество. Трябва да се доверим на младите хора и жените, защото те са по-отговорни, много по-ниско рискови и по-модерни в бизнеса, който почват, защото Европа страда най-много от загуба на конкурентност.

Какво не успяхте да свършите през изминалия мандат и кои ще са приоритетите Ви в следващия?

Не успях да направя достатъчно за реформиране на процедурите в Европейския парламент, защото те са доста тромави. От друга страна по това е практика, която дава възможност на много повече граждански организации да участват в дискусиите и тхното мнение да бъде взето предвид. Все пак Европарламента трябва да се занимава много повече със законодателство, което е ориентирано към хората, отколкото с щастливите кокошки, правите краставици и вода в тоалетни казанчета. Така че ни трябва един по-прагматичен Европейски съюз и Европарламент, който не се занимава със свръх законодателство. Аз затова съм номинирана за евродепутат на мандата в области, където е най-трудно – здравеопазване, права на жертвите на престъпления, граждански права и др. Неща, които са за хората. Темата, която ще е много важна за нас през следващия мандат ще бъде правата на българските граждани на пазара на труда и работните места за българите.

 

След евроизборите каква ще бъде съдбата на коалиция КОД?

 

Ние имахме среща и с двете партии, които участват в коалиция КОД, и Обединена българия и Социалдемократическата партия първо за да дадем препоръки за тяхното членство в Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ). Имахме срещи и с либералите и с ЕНП, защото и двете големи политически формации очакват в България да има най-после един стабилен център-дясно, който да управлява отговорно и справедливо страната, а не някакви псевдо формации и заявки, които се израждат в популизъм. Виждаме,  че корупцията и злоупотребата с власт си е практика. Европейската народна партия също не е доволна от представителството, което има тук в България, защото това изкриявава и очерня репутацията на ЕНП също.

 

Какъв Евросъюз да очакваме след 25 май?

 

Евросъюз на предизвикателствата. Не е толкова лошо, че ще се сформира група на евроскептиците, оято ще е по-голяма отколкото е сега. Всяко зло за добро. Това предизвикателсво ще предизвика по-голяма отговорност и много по-голям прагматизъм в трите големи политически формации. Надявам се, че със законодателство и политики и стратегии европейските политици ще успеят да отговорят на очакванията на гражданите. Евросъюза е един сериозен проект, който ако искаме да работи за хората, трябва д абъде дългосрочен. В противен случай, към 2030 г. няма да има страна-членка в Г-20, а може и в г-8 да няма.

 

Предвид кризата в Украйна, кое ще бъде най-голямото предизвикателство пред Европейския съюз?

 

Да успее да си намери единния интерес какъвто няма. Някои страни-членки се договарят задкулисно и понеже няма обща външна и енергийна политика, най-голямото предизвикателство ще бъде страните-членки да осъзнаят, че заедно са много по-силни.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1267816

 

Антония Първанова: Българското дясно е проект на БКП

 

„Развихря се мащабна акция по купуване на гласове и наблюдатели. Смущаващ е фактът, че като независими наблюдатели са регистрирани огромно количество хора от неправителствени организации, свързани с политически партии", каза водачът на листата на коалиция КОД Антония Първанова в интервю за БНТ.

Институтът за развитие на публичната среда, „Прозрачност без граници" и „Галъп" регистрират общо около 400 наблюдатели. В същото време „План БГ" с председател Николай Бареков регистрира като независими 14 хиляди наблюдатели, а свързаната с ДПС Фондация „Младежка толерантност" - още повече, посочи Първанова.

„Знаем, че в България от години има купен и контролиран вот. Ако нашият народ държи на това да бъде излъган и напазаруван закратко, цената на един политик не тежи в посока „Работи!", а в посока „Намери си голяма политическа формация, продай се сам, гледай си собствените интереси и не се занимавай с интересите на народа!" Ако сигналът на народа е такъв, може би всички трябва да се замислим. Избирателите трябва да покажат, че държат на свършената работа, а не на това кой колко твърди ядра има, колко купени гласове може да извади или колко лъжи може да обещае", заяви Първанова.

Според нея, трябва да има предсрочни избори в страната, защото парламентът не функционира и има нужда от фундаментална реформа.

„Страната ни върви от лошо по-лошо. Задавам си въпроса дали не достигнахме критичния праг, от който нататък българската държава няма да може да се върне към живот? Дясното в България е проект на БКП и Държавна сигурност, олигарсите също започнаха да правят свои проекти. Всичко е цирк, а формата на бойкот не е довела никой парламент и държава до успех", отбеляза Първанова.

http://www.cross.bg/purvanova-nablyudateli-bulgariya-1411757.html#axzz3295mfW32

 

 

Д-р Антония Първанова в Русе: Ако искаме да си променим живота, трябва да започнем от тези избори

 

По време на кампанията за избор на членове за новия мандат на Европарламента нямаше истински сблъсък на идеи, за да се види не само кой е по - добър и кой е по - влиятелен да реализира тази идеи, заяви по време на среща с членове на Регионалния съюз на офицерите и сържантите от запаса и резерва в Русе днес д-р Антония Първанова - водач на евролистата на КОД. /на снимката/ "Според мен, това, което се прави, е първо - манипулация, за да останат хората вкъщи и да гласуват твърдите ядра, които да са с по - голяма тежест, както и купения вот. Влязоха в действие медии, и социолози, и врачки и всякакви предвиждания. Това е много жалко, защото голяма част от хората може би ще предпочетат да си останат вкъщи, с което косвено ще гласуват за статуквото", добави д-р Първанова.

Попитана за какво си струва да отидем до урните на 25 май, д-р Първанова отговори: "Струва си, защото, ако искаме да си променим живота, трябва да започнем от тези избори. Трябва да започнем от мястото, където се правят 80 % от българските закони. Това е Европарламентът. Евродепутатите пишат закони, а не си чешат езиците или нападат, както става в българския парламент. Нашите, български, депутати тук само ги прехвърлят от европейски в български.

Струва си, защото в този мандат на парламента ще се реши дали ще продължи с политиката на затягане на коланите, дали ще се залитне към политика на безотговорно раздаване на пари, които не са изкарани от икономиките и следващите ще трябва да ги компенсират или ще се направи фундаменталната реформа за едни от най - чувствителните проблеми в България - европарите да не отиват за допълване на доходи на и без друго богати, а да отиват там, където се разкриват работни места, имат добавена стойност и дават възможност на младите хора да се включат не само на пазара на труда, но да разгърнат и предприемачество. Ние трябва да се доверим на младите хора и на жените, защото те са много по - отговорни, много по - нискорискови и са много по - модерни в бизнеса, който започват, защото Европа страда най - много от загуба на конкурентоспособност."

На въпрос какво не успя да свърши в качеството си на евродепутат досега и какви ще са приоритетите за новия мандат г-жа Първанова отвърна: " От това, което обещах, че ще положа максимални усилия, не успях да направя достатъчно за реформиране на процедурите в Европейския парламент, защото те са доста тромави. Виждаме, че българските граждани се изнервят, когато законодателството бавно пристига. От една страна това е недостатък, от друга страна обаче е практика, която дава възможност на много повече граждански организации да участват в дискусиите и тяхното мнение да бъде взето предвид.

Аз мисля, че Европарламентът трябва да се занимава много повече със законодателство, което е ориентирано към хората, отколкото със сивите кокошки, прасета, краставици, вода в тоалетните казанчета. В този ред на мисли е необходим по - прагматичен и ориентиран към хората Европейски съюз и един Европейски парламент, който не се занимава със свръхзаконодателство, т. е. всеки да се мъчи да даде своя принос в поредната запетайка на някой закон, а да прави закони и да прави допълнения там, където гражданите очакват това да се случи. Аз успях и затова съм номинирана за евродепутат за новия мандат в области, където е най - трудно - в здравеопазване, в права на жертвите на престъпления, в граждански права, в права на децата и на жените, в свободен интернет - неща, които са за хората".

http://www.ruseinfo.net/news_127430.html

 

Д-р Антония Първанова кани на Народен събор на 23 май

 

На 23 май от 18.30 ч. в Южния парк в София ви очакваме на НАРОДЕН СЪБОР с д-р Антония ПЪРВАНОВА, Илиана РАЕВА и кандидатите за Евродепутати от листата с номер 17

Заповядайте, да се повеселим, да чуем прекрасни български песни, заедно да се хванем на хорото!  Да си поговорим приятелски!

С това тържество КОД – Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП ще закрие изборната си кампания за нови членове на Европейския парламент.

http://izbori2014.com/%D0%B4-%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81/

 

Антония Първанова поиска 196 застъпници в Ловеч, дадоха й 192

 

Постъпило е Заявление с вх. № 9 от 21.05.2014 г., 14.10 ч., на Входящия регистър на предложените за регистрация застъпници и на заместващи застъпници в изборите за членове на Европейския парламент от Република България от Здравко Иванов, упълномощен представител на Коалиция КОД – Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП. Към заявлението са приложени Списък на застъпниците – 2 бр. на хартиен носител, списък на електронен носител, пълномощно. Предлага се да бъдат регистрирани застъпници на кандидатската листа – 196 бр. съгласно приложения списък. Бе извършена проверка и бе получено потвърждение за коректност на данните на 192 от предложените за застъпници лица.

По отношение на четири от предложените за регистрация лица е налице пречка за регистрация, тъй като са регистрирани като застъпници на друга кандидатска листа. След полученото потвърждение РИК Ловеч счита, че са налице условията за извършване на регистрация на 192 бр. застъпници.

Предвид горното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 15 и чл. 117, ал. 1 от Изборния кодекс и Решение № 115-ЕП от 09 април 2014 г. на Централна избирателна комисия, Районна избирателна комисия Ловеч реши:

РЕГИСТРИРА 192 /сто деветдесет и двама/ застъпници на кандидатската листа на Коалиция КОД – Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП съгласно Приложение , представляващо неразделна част от настоящото решение.

ОТКАЗВА регистрация като застъпници на Павлина Маринова Димитрова, ЕГН **********, Васил Христов Гечев, ЕГН **********, Валя Петрова Добрева, ЕГН **********и Младен Цветанов Петков, ЕГН **********.

Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.

http://lovechmedia.com/novini/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5


Сподели:
facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR