Пресцентър :: В медиите

Първанова: Готова съм да поведа страната

Размер на шрифта: a |a |a|

Първанова: Готова съм да поведа страната

Това, което върших пет години в Европейския парламент по време на правителството на ГЕРБ, беше обект на медийно затъмнение, защото не е удобно да се знае, че има някой, който върши повече от собствените им евродепутати. Това заяви пред Нова телевизия в предаването "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян лидерът на коалиция КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП д-р Антония Първанова.

„Делян Пеевски обяви, че е бил притискан от тях за определени медийни поръчки. След като той вече уж няма тези медии, а ГЕРБ не е на власт, защо съм обект на медийно затъмнение", попита тя и вметна, че очевидно има договорка.

Според Първанова българските листи за евровота са кухи.

Станишев никога не е бил евродепутат и не знае с какво се занимават евродепутатите. „Най-лесният начин да се ориентираме дали са кухи листите е като погледнем VoteWatch. Там ще открием, че листите на тези, които имат най-големи претенции, са доста невлиятелни и досега не са направили съществен принос в европейското законодателство", посочи политикът. Тя добави, че е лесно да политиканстваш, да си чешеш езика на европейската сцена, но не е лесно да направиш нещо, което да е в полза на хората.

Антония Първанова бе категорична, че в страната ни няма истинска кампания. Всички се подготвят за разпределението на властта вътре в България. Знаят, че ако отидат в ЕП, ще трябва да работят по неговите правила. Там няма как да се докопат до екстри. Битката е тук партиите да се капсулират. Капсулират се в ляво и в дясно и нищо не е истинско, посочи тя.

И призова всички дясномислещи в страната на 25 май да гласуват с номер 17. От тук започвам един проект за център-дясно - сериозно и отговорно. Аз съм отговорен политик. Каквото съм обещала, съм го изпълнила.

Важно е за българските граждани - дали ще гласуват за проект или за нещо истинско. Моят призив е да се гласува за отговорни политици. Хубаво е да има смяна на управлението. Крайно време е жена да се грижи за България. Готова съм да поведа страната. Готова съм да посветя своя живот на успеха на народа, каза в заключение д-р Първанова.

 

Оригинален текст: http://www.cross.bg/purvanova-stranata-gotova-1411017.html#ixzz324mWHs00


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR