Пресцентър :: В медиите

Пред БНТ: Два пъти съм успяла да накарам ЕК да излезе със законопроекти

Размер на шрифта: a |a |a|

Пред БНТ: Два пъти съм успяла да накарам ЕК да излезе със законопроекти

В България дебатите имат много ниско качество, защото по всичко личи, че големите политически партии се опитват да няма такива дебати, за да могат да бъдат хората демотивирани, да не гласуват, да има ниска избирателна активност. Поради което само две, максимум три партии да влязат в Европарламента. Това каза водачът на евролистата на Коалиция КОД Антония Първанов в предаването „Денят започва” на БНТ.

„Ние се опитваме да говорим за истинските европейски политики, не просто да твърдим, че ще защитаваме националните интереси без да казваме кои точно интереси и как точно”, подчерта Антония Първанова.

„Смея да твърдя най-смело, че визитката ми за работа до момента в Европарламента е доста сериозна. На 9 място съм от 766 евродепутата по активност. Работила съм по 210 законопроекта, осигурила съм над 8,5 милиарда евро за разработване на нови лекарства, за женско предприемачество.

В Европарламента нямат депутатите законодателна инициатива, има само Европейската комисия (ЕК), само трима евродепутати до този момент са успели да предложат законодателство, да убедят колегите си да го гласуват и да задължат с това ЕК да излезе със законопроект. Аз съм един от тях и то два пъти. Първия път за правата на пациентите, втория път – за защита на жените от домашно насилие. Убедих колегите си да гласуват и Комисията излезе с такова законодателство. То вече е факт”, поясни Първанова.

„Когато казваш, че започваш нещо ново, трябва да можеш не само да го обещаеш, но и да го реализираш. Когато си иноватор и са те последвали депутати от 27 други страни-членки, то тогава имаш визитка за успял и за депутат, който прави политики, а не просто натиска копчето”, заключи Антония Първанова.

 

http://izbori.bnt.bg/news/razgovor-s-antoniya-parvanova

 


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR