Пресцентър :: В медиите

Антония Първанова: Трябва да се гласува от 16-годишна възраст

Размер на шрифта: a |a |a|

Антония Първанова: Трябва да се гласува от 16-годишна възраст

Антония Първанова се съгласи с мнението на старозагорски младежи, изразено по време на дебатa им с нея днес, че границата за гласуване трябва да падне на 16 години, както е в някои европейски държави.

Водачът на листата за евроизборите на коалиция „КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП“ се срещна с млади хора в Стара Загора, за да отговори на въпросите, които ги интересуват.

Близо 2 часа тя и десетките й събеседници разговаряха в градската библиотека по покана за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център „Европа директон“ – Стара Загора.

Част от зададените въпроси касаеха какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители.

Д-р Пъравнова разказа за своите инициативи, като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи, е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар.

Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация, с амбиции, които подкрепям - каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

 

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_18760/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%A2%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82-16-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82_329115.html

 

9 партии обещаха честна изборна надпревара

Споразумение за политическа почтеност и толерантност за предстоящите европейски избори подписаха 9 от участниците в надпреварата за Европейски парламент. Инициативата е на Движение за национално единство и спасение "ДНЕС", което отново призова политиците за толерантна предизборна кампания. Документът цели да се гарантира провеждането на почтена предизборна кампания, без обидна терминология и с ясни послания.

 

Номерата на бюлетините на отделните партии определиха реда, в който желаещите да се включат в инициативата подписаха споразумението. "Партия на зелените", Християндемократическата партия, Реформаторският блок, БАСТА, Коалиция за България, КП КОД (ОБ, НДСВ, СДП), ГЕРБ, БКП и Движение "Гергьовден", което е коалиционен партньор от "България без цензура", подписаха споразумението и заявиха готовност да водят честна, толерантна и почтена политическа битка. Христо Панчугов от "Синьо единство" е заявил желание за участие, но не успя да присъства поради друг ангажимент. Неговата партия е десетата, която ще се присъедини към съюза на толерантността по-късно.

С подписването на споразумението участниците в евроизборите се съгласяват да водят битката за доверие, спазвайки Конституцията и законите, водейки предизборната кампания почтено, толерантно и открито. Партиите осъждат разпространението на недоказани твърдения и компромати, независимо от техния адресат. Кандидатите за евровота се съгласяват да водят качествен политически дебат, както и че няма да използват служебното си положение, за да злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти.

По силата на споразумението предизборната кампания трябва да се води с прозрачно финансиране, регламентирано от действащото законодателство. Подписалите споразумението обещават да не участват в практики, свързани с купуване на гласове, както и да не предприемат действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите.

http://www.duma.bg/node/76777

 

10 партии подписаха за "бон тон" в кампанията

Десет партии подписаха споразумението за честна изборна кампания, инициирано от Движение за национално единство и спасение (ДНЕС).

Срокът за подписване на споразумението е до края на седмицата. От 2009 година ДНЕС по традиция кани в началото на предизборни кампании всички партии участници в изборите да подпишат споразумение за почтена, толерантна и открита кампания. От името на Коалиция за България споразумението подписа Евгени Узунов - зам.-председател на БСП, за ГЕРБ подпис сложи Румяна Бъчварова - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Към споразумението се присъединиха и Илияна Раева и Антония Първанова, както и "България без цензура", Реформаторският блок, Партия на зелените, БАСТА, Християндемократическа партия и Българска комунистическа партия.

http://www.standartnews.com/izbori_2014-novini/10_partii_podpisaha_za_bon_ton_v_kampaniyata-235886.html

 

 

 

Медиите и социолозите също да подпишат споразумение за почтеност

Коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" подписа споразумението, предложено от гражданско движение ДНЕС, за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания.

С подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС.

От името на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" споразумението подписаха лидерите на НДСВ д-р Антония Първанова и на партия „Обединена България" Илиана Раева.

Д-р Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност" да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции.

„Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката, въпреки споразумението, не е така успешна - нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Затова колкото повече неправитлествени организации и политически партии се присъединяват към вашите усилия, мисля че толоква повече работата ни ще се цивилизова по време на избори и не само по време на избори. И ще можем да говорим за европейски политики и какво са свършили досега депутатите, какво ще свършат, а не само какви компромати ще успеят да извадят. И така - предложете на медиите и на социологическите агенции да подпишат споразумението". С тези думи се обърна д-р Първанова към инициаторите на споразумението от движение ДНЕС и към представителите на медиите.

„Първо искам да благодаря за тази инициатива, която е много важна. Това е нашето първо участие на политическата сцена. Като лидер на „Обединена България" и като част от „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" бих искала да кажа, че само факта, че с д-р Първанова сме тук, въпреки натоварената програма, показва отношението към вашата инициатива", каза Илиана Раева.

„Аз мисля, че нашата същност е толерантност и ние не бихме могли да водим друга кампания. Аз съм израснала с феъйрплей и така отговорно заявявам, че нашата коалиция ще бъде най-яркият пример за това как трябва да се води една кампания - позитивна", заяви още Илиана Раева.

http://www.cross.bg/purvanova-iliana-sporazymenieto-1408278.html#axzz30LpORNAn

 

10 партии обещаха с подписа си да не лъжат избирателите за евровота

КП КОД имаше двойно представителство на събитието - лидерът на НДСВ Антония Първанова и Илияна Раева, основател на „Обединена България”.

 

„Добра идея е това споразумение да го подпишат и медиите, и социологическите агенции”, заяви Първанова. Според нея, колкото повече организации се присъединят, толкова повече държавата ще се цивилизова.

От своя страна, Раева заяви, че КП КОД ще бъде най-яркия пример за това, как трябва да се води една предизборна кампания.

 

http://news.ibox.bg/news/id_711255147

 

Николай Василев брани Мария Дивизиева

 

http://politics.actualno.com/Nikolaj-Vasilev-brani-Marija-Divizieva-news_25967.html

 

КОД: Медиите и социолозите също да подпишат споразумение за почтеност

Коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" подписа споразумението, предложено от гражданско движение ДНЕС, за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания. С подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС. От името на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" споразумението подписаха лидерите на НДСВ д-р Антония Първанова и на партия „Обединена България" Илиана Раева. Д-р Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност" да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции. „Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката, въпреки споразумението, не е така успешна - нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Затова колкото повече неправитлествени организации и политически партии се присъединяват към вашите усилия, мисля че толоква повече работата ни ще се цивилизова по време на избори и не само по време на избори

http://www.keyfizine.com/article/121199

 

Десет партии подписаха споразумението за честна изборна кампания

Сред малкото лидери, които подпсаха текста на споразумението, бяха и Антония Първанова от НДСВ и  Илиана Раева от Обединена България, част от КП КОД.

Раева обеща да води честна кампания, защото е израснала с феърплея, а Първанова пожела споразумението да бъде подписано не само от партиите, но и от медиите и социологическите агенции.

http://stigabe.com/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

 

Антония Първанова предизвика в дебат младите в Стара Загора

 

Какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители. Това бяха само малка част от въпросите , на които отговори д-р Антония Първанова на младите хора в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на НДСВ. Близо два часа продължи срещата в градската библиотека в понеделник. Д-р Първанова бе в Града на липите по специална покана като евродепутат за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център „Европа директно“–Стара Загора.

Младите хора се интересуваха от всичко, което се случва на европейската политическа сцена. Д-р Антония Първанова разказа за своите инициативи като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар. Равнопоставеността на половете е друга област на нейната дейност, в която ще продължи и в бъдеще. Отварянето на Договора по повод инициативата за включване на здравеопазването в документа на страните-членки предизвика моного въпроси.

Д-р Антония Първанова каза на младите хора, че е много важно в Европейския парламент на 25 май да бъдат избрани можещи, знаещи , компетентни българи, които са напълно наясно с работата на европейските институции. На следващия ЕП се пада да извърши поредица от реформи и най- вече да се отговори на въпроса ”Накъде отива Европа?”. Според д-р Първанова време е вече общото европейско законодателство да бъде насочено преди всичко към хората, към техните конкретни нужди, за да се преодолее евроскептицизма.

Младите българи поискаха от д-р Антония Първанова да бъде променено българското законодателство за снижаване границата на гласуване. Д-р Антония Първанова обясни, че е на същото мнение – възможност за гласуване от 16 години у нас, така както е в някои европейски страни.

„Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация с амбиции, които подкрепям „ каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

В Стара Загора Антония д-р Първанова разговаря и със симпатизанти на коалицията КОД - Анотния Пръванова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП. На срещата старозагорец с малък бизнес разказа, че в момента работи в страх , няма никаква защита от държавата и поиска пакет от мерки вбъдеще. Хората питаха за пенсиите, за това какво ще направи Европа за този край, за възможността да живеят по-спокойно.

http://www.focus-news.net/news/2014/04/29/1912894/antoniya-parvanova-predizvika-v-debat-mladite-v-stara-zagora.html

 

Първанова предизвика на дебат младите в Стара Загора

Какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители - това бяха само малка част от въпросите, на които отговори д-р Антония Първанова на младите хора в Стара Загора. Близо два часа продължи срещата в градската библиотека в понеделник. Д-р Първанова бе в Града на липите по специална покана като евродепутат за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център «Европа директно“ -Стара Загора.

Младите хора се интересуваха от всичко, което се случва на европейската политическа сцена. Д-р Пъравнова разаказа за своите инициативи като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар. Равнопоставеността на половете е друга област на нейната дейност, в която ще продължи и в бъдеще. Отварянето на Договора по повод инициативата за включване на здравеопазването в документа на страните-членки предизвика моного въпроси.

Д-р Първанова каза на младите хора, че е много важно в Европейския парламент на 25 май да бъдат избрани можещи, знаещи , компетентни българи, които са напълно наясно с работата на европейските институции. На следващия ЕП се пада да извърши поредица от реформи и най- вече да се отговори на въпроса “Накъде отива Европа?“. Според д-р Първанова време е вече общото европейско законодателство да бъде насочено преди всичко към хората, към техните конкретни нужди, за да се преодолее евроскептицизма.

Младите българи поискаха от д-р Първанова да бъде променено българското законодателство за снижаване границата на гласуване. Тя обясни, че е на същото мнение - възможност за гласуване от 16 години у нас, така както е в някои европейски страни.

«Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация с амбиции, които подкрепям“, каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

В Стара Загора д-р Първанова разговаря и със симпатизанти на коалицията КОД - Анотния Пръванова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП. На срещата старозагорец с малък бизнес разказа, че в момента работи в страх , няма никаква защита от държавата и поиска пакет от мерки вбъдеще. Хората питаха за пенсиите, за това какво ще направи Европа за този край, за възможността да живеят по-спокойно.

 

http://www.cross.bg/purvanova-hora-zagora-1408217.html#axzz30LpORNAn

 

Партиите си стиснаха ръцете за феърплей до изборите

Сред малкото лидери, които подпсиаха текста на споразумението, бяха и Антония Първанова от НДСВ и  Илиана Раева от Обединена България, част от КП КОД.

Раева обеща да води честна кампания, защото е израснала с феърплеи, а Първанова пожела споразуменеито да бъде подписано не само от партите, но и от медите и социологическите агенции.

 

http://www.bnews.bg/article-104412

 

Първанова и Раева подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност

 

Антония Първанова и Илиана Раева - водещите фигури в листата на коалиция „КОД - Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП”, подписаха днес споразумение за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания.

Идеята за споразумението е на гражданско движение ДНЕС.

Според инициаторите, с подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС.

Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност” да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции.

„Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката , въпреки споразумението, не е така успешна – нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Предложете и на тях да подпишат споразумението”. С тези думи се обърна д-р Първанова към инициаторите на споразумението от движение ДНЕС и към представителите на медиите.

„Първо искам да благодаря за тази инициатива, която е много важна. Това е нашето първо участие на политическата сцена. Като лидер на „Обединена България" и като част от „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” бих искала да кажа, че само факта, че с д-р Първанова сме тук , въпреки натоварената програма, показва отношението към вашата инициатива" , каза Илиана Раева.

„Аз мисля, че нашата същност е толерантност и ние не бихме могли да водим друга кампания.

Аз съм израснала с феърплей и така отговорно заявявам , че нашата коалиция ще бъде най-яркият пример за това как трябва да се води една кампания – позитивна”, заяви още Илиана Раева.

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_18760/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%A0%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_329302.html?allr=&order=ASC

 


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR