Пресцентър :: В медиите

Т.В.Цар Симеон II и Царица Маргарита присъстваха на празничната литургия по случай Великден

Размер на шрифта: a |a |a|

Т.В.Цар Симеон II и Царица Маргарита присъстваха на празничната литургия по случай Великден

В навечерието на най-големия християнски празник Техни Величества присъстваха на празничното богослужение в „Св. Александър Невски”. Литургията бе отслужена от Н.Св.Патриарх Неофит. Сред присъстващите бяха Президентът г-н Росен Плевнелиев, министър-председателят г-н Пламен Орешарски, народни представители и много миряни.

По традиция Техни Величества застанаха пред Царския трон, на нивото на всички миряни, както е правел и Цар Борис III навремето.

Празничното Пасхално среднощно богослужение започна в 23:15 ч. Малко преди самото начало, в храм-паметника влезе главата на Българската православна църква Негово светейшество патриарх Неофит и прекръсти стотиците миряни.

В словото си към присъстващите патриарх Неофит пожела да надделява доброто, мирът, правдата и любовта, въпреки неспокойното и сложно време.  "Нека православната вяра бъде за нас действена, животворяща сила, коята да обновява и освещава нашите душевни сили, както и цялото ни човешко естество. Чудото на възкресението на Христос Спасителя да бъде за нас неизчерпаем източник на тази вяра, тя да ни укрепва в дни на изпитания и да вдъхновява делата ни", каза още Патриархът.

 

Снимка: Параскева Георгиева

www.kingsimeon.bg/news/show/id/513


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR