Пресцентър :: В медиите

Антония Първанова пред БНТ: Без промяна демокрацията и държавността ще станат утопия

Размер на шрифта: a |a |a|

Антония Първанова пред БНТ: Без промяна демокрацията и държавността ще станат утопия

Демокрацията и държавността ще станат утопия в България, ако ситуацията в България се запази такава каквато е в момента, каза в “Още от деня” евродепутатът Антония Първанова – председател на НДСВ, част от Коалиция КОД – Коалиция “Обединени демократи”, формирана около платформата “Национално единство за обществена справедливост”. Има проблем с държавността, откакто държавата започна да нарушава законите и политическите партии да използват държавните институции за тормоз над бизнеса, над гражданите, каза тя и добави, че тази порочна практика е започнала в края на управлението на Тройната коалиция. “Винаги съм казвала, че щеше да бъде най-добре, ако НДСВ веднага след влизането в ЕС през януари 2007 година беше напуснало Тройната коалиция. Тогава щеше са има избори и да има съвсем различно управление”, подчерта Първанова.

Според нея паралелът между двете издания на Тройната коалиция – с участието на НДСВ и сегашната на БСП и ДПС, подкрепена от “Атака”, доказвал, че НДСВ не е “лошият партньор”.

“Държавата е първата, която трябва да спазва законите. За това носят отговорност политиците. Следващото нещо, което трябва да се случи, е да не се рекетира бизнеса, защото от бизнеса зависи бюджета, да има работни места, да се стабилни социалните системи. Не трябва да влизаме в система, в която само на близки фирми да раздаваме обществени поръчки”, обясни лидерът на НДСВ.

В листите на КОД ще има много млади хора и представителите на неправилствените организации, каза още Първанова и подчерта, че трябва да се даде възможност те да проявят своята експертност.

http://bnt.bg/part-of-show/antoniya-pa-rvanova-bez-promyana-demokratsiyata-i-da-rzhavnostta-shte-stanat-utopiya


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR