Пресцентър :: В медиите

Антония Първанова: НДСВ ще участва в евроизборите в коалиция с дясно-центристки партии

Размер на шрифта: a |a |a|

Антония Първанова: НДСВ ще участва в евроизборите в коалиция с дясно-центристки партии

НДСВ ще участва в евроизборите в коалиция с дясно-центристки партии. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” Антония Първанова, председател на НДСВ. По думите й НДСВ подготвя коалиция, която в началото на другата седмица ще бъде официално оповестена. Коалицията ще бъде в център-дясното пространство и ще е съставена от политически партии, които имат не само заявка за това да са в центъра, но политическата им платформа и самото им говорене да показва, че са центристи, че са либерали, уточни Първанова. Според нея е очевидно, че центърът има нужда от обединение, защото старият германски модел на силна лява партия е изчерпал своите възможности, а центърът трудно успява на фона на толкова агресивно говорене да се пробие път и да говори за истински политики и истински възможности.

„Без обединение в център-дясното пространство в България трудно може разумното да си пробие път и в управлението на страната”, категорична беше Първанова. Тя допълни, че НДСВ ще се стреми към това българите да се ориентират какви възможности има за тях в ЕС, какви възможности има за бизнеса и чрез тях да се подобри и животът у нас. По отношение на решението на ДПС да подкрепи ГЕРБ за заместник-председателското място в ЦИК, Първанова коментира, че това показва, че задкулисието продължава да действа в българската политика. Според нея чрез изработването на нов Изборен кодекс управляващите политически партии създават възможности да доминират и да упражняват неприемливи практики.

http://www.focus-news.net/news/2014/03/25/1899700/antoniya-parvanova-ndsv-shte-uchastva-v-evroizborite-v-koalitsiya-s-dyasno-tsentristki-partii.htm


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR