VII конгрес

Доклад за дейността на д-р Антония Първанова в ЕП

Размер на шрифта: a |a |a|

22.10.2013

Доклад за дейността на д-р Антония Първанова в ЕП

С работата си по 187 доклада от началото на мандат 2009 – 2014 на ЕП, д-р Антония Първанова е сред 10-те най-активни членoве на ЕП (votewatch.eu). През 2010 г. д-р Първанова е отличена с награда "Евродепутат на годината" в категория здравеопазване.

През 2005 година д-р Антония Първанова е определена за евронаблюдател, а от 2009 до днес е член на Европейския парламент и заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

Д-р Първанова е член на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, заместник-член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и член и координатор на АЛДЕ в Комисията за правата на жените и равенството между половете.

Българският евродепутат е заместник-предсeдател на Комисията по енергетика и водни ресурси в Евро-средиземноморската парламентарна асамблея, член на Комисията за правата на жените в Евро-средиземноморската парламентарна асамблея, член на Делегацията в Евро-средиземноморската парламентарна асамблея на Съюза за Средиземноморието, член на Делегацията за връзки с Канада и заместник-член на Делегацията за връзки с Иран, както и на Делегацията за връзки с държавите от Машрек (Египет, Йордания, Ливан и Сирия).

От 2005 година до сега в европейския и българския офис на д-р Първанова бяха наети и обучени четиринадесет асистенти и девет стажанти. Благодарение на добрата подготовка, трима от тях в момента работят в Европейската комисия, един е директор на дирекция в Министерството на транспорта, двама са членове на правния отдел на Европейския парламент, един е политически съветник към комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните и комисията по транспорт и туризъм. За консултантски компании в Брюксел работят шест от тях.

В прикачения файл по-долу може да прочетете пълния Доклад за дейността на д-р Антония Първанова в ЕП:  


Сподели: facebook logo svejo logo

Прикачени файлове

Доклад за дейността на д-р Антония Първанова в ЕП doc - 173 Kb

ALDE    European Parliament ELDR