Избори 2015

Антония Първанова на посещение в Израел за развитие на възобновяемите енергийни източници

Размер на шрифта: a |a |a|

Днес Антония Първанова замина на посещение в Израел по покана на Керен Кейемет Леизраел – Еврейски национален фонд, за да обсъдят възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници. В продължение на 4 дни българският евродепутат ще участва в дискусии за ефективното използване на различните видове възобновяема енергия – соларна, вятърна и водна. Д-р Първанова ще има възможността да обсъди въпроси от общи интереси за съвместна работа между Европейския парламент, Израел и България с председателя на израелския парламент Юли-Йоел Еделщайн.

Организаторите на посещението Керен Кейемет Леизраел – Еврейски национален фонд (ККЛ – ЕНФ) от 110 години развиват различни сектори в Израел, отговаряйки на потребностите на страната, както и на културното и природното наследство. Работата на ККЛ – ЕНФ в Израел е съсредоточена предимно в шест области на действие, които включват водно, горско стопанство и околна среда, образование, развитие на обществото и сигурността, туризъм, както и научноизследователска дейност.

Чрез развитието на възобновяемите енергийни източници Израел ще има възможността да диверсифицира енергийния микс и ще намали зависимостта си от външни доставки. Тази тема е от изключителна важност както за България, така и за ЕС. Използването на високи технологии и понижаването на себестойността на електроенергията от възобновяеми енергийни източници за крайния потребител са основни теми, по които българският евродепутат има възможност да обсъди бъдещи съвместни проекти и стратегически решения от гледна точка на интересите на България и българските граждани.

За повече информация: http://www.kkl.org.il/


Ключови думи :
Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR